Óriási buli lesz szombaton a magyar pezsgőbázison

Borászportál
2016. június 13., 11:55


A világ pezsgőkínálata, egy olasz hangulatú teraszon, Etyeken? Bizony! Ráadásul most szombaton koncerttel, DJ-vel, pezsgőkoktélokkal vár a Carla Pezsgőház.
Óriási buli lesz szombaton a magyar pezsgőbázison
Kertész Zolinak, az etyeki Carla Pezsgőház tulajdonosának célja, hogy „a magyar pezsgő bölcsőjében, Etyeken ma is legyen a buborékoknak kihelyezett bázisa”. Szerinte a magyarok egyre több pezsgőt isznak, és egyre inkább a minőséget keresik, épp ezért a Carla Pezsgőház az élet élvezete mellett a pezsgőkről is tanít.
 
Az új épületben kb. 80-féle pezsgő kóstolható, a világ minden tájáról, a kis hazai pincék tételei mellett a nagyobb hazai szereplők termékei és jópár külföldi pezsgő is van.
A pezsgőházban kiemelt helyen jelennek meg természetesen a saját termékek, amelyekhez a szőlőt eleve pezsgőnek nevelik, tehát másként művelik, ha nem csendes bornak szánják. Nálunk már a zöldmunkák idején eldől, hogy melyik szőlőből lesz frizzante, pezsgő, vagy csendes bor, melyikből lesz nagy blanc de blancs vagy éppen egy emlékezetes blanc de noir – mondta Kertész Zoli a Vinoportnak.
 
A pince évjárattól függően 25-30 ezer palackot termel, és ezek között egyre több a pezsgő, amelyek leginkább belföldön fogynak el.
 
A Carla Pezsgőházban jelenleg nincs állandó nyitva tartás, viszont minden hónapra jut egy nyílt nap, és a kóstolókhoz rendre buli is jár. Szombaton lesz a „Teszt üzemmód 6.0”, Rakonczai Imrével, Dj Lepivel, a felső teraszon kivetítővel, amelyen a foci EB meccseit (18.00 Magyar – Izland, 21.00 Ausztria – Portugália) is figyelemmel lehet majd kísérni.
 
Óriási buli lesz szombaton a magyar pezsgőbázison
 
A gasztronómiáért ezúttal a A Séf Utcája felel majd, Ódor András bartender pedig Carla-ból készít koktélokat.
 
A bulira háromféle belépő is lesz:
 
  1. Akiket csak a koncert érdekli, azoknak ott a 3 ezer forint értékű jegy, amiben 2 pohár Frizzante vagy egy pohár pezsgő van benne.
  2. Hogyha ennél is, 5 ezer forintért tudsz olyan jegyet vásárolni, ami tartalmazza a koncert díját, egy „Békebeli kolbász” vagy Krémsajt-körte tálat és egy pohár frizzantét.
  3. Ha pedig egész este kóstolnál és buliznál, jó döntés a VIP szalag, aminek ára 10 ezer forint, ez korlátlan fogyasztást biztosít a Kertész pince boraiból és pezsgőiből és a koncert is benne van.

A részletekért kattints ide!
 
Winelovers borok az olvasás mellé