Őszi-téli programdömping az etyeki Gasztrosétányon

Borászportál
2018. október 14., 08:00


Az október 20-21-i hétvégén elkezdődik az őszi-téli szezon az etyeki Gasztrosétányon. Élményszüret, libafuttatás, advent jönnek sorban.
Őszi-téli programdömping az etyeki Gasztrosétányon
Az őszi-téli szezon az Élményszüret a Gasztrosétányon elnevezésű rendezvénnyel kezdődik. A pincékben lehet kóstolni mustot, murcit, sőt – a rekord korai szüretnek hála – helyenként már újbort is. Gasztrovonalon is erős lesz a felhozatal: ehetünk a körte- és sütőtökkrémlevestől, a mustban pácolt kacsacombon és különböző délvidéki finomságokon át a tunkedliig és a vörösboros csokitortáig rengeteg mindent. Sőt, a csokoládéműhelyben a bonbonkészítő workshopon saját magunk is elkészíthetjük a kedvenc édességünket. Természetesen a tüzes pálinkák és zamatos (ó)borok sem maradhatnak el!
 

Aki az újbor kóstolásával hagyományosan megvárná Szent Márton napját, annak is kínál programot a Gasztrosétány. November 11-én Libadalommal jelentkeznek a szervezők (ennek keretein belül megrendezik a már hagyományosnak mondható libafuttatást), karácsony előtt pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét a helyi kézműves vállalkozók részvételével. Még egyszer összefoglalva a legfontosabb dátumok Etyeken:
 
  • Élményszüret a Gasztrosétányon: 2018. október 20-21.
  • Libadalom a Gasztrosétányon: 2018. november 11.
  • Advent a Gasztrosétányon: 2018. december 2.

Részletes program az Élményszüret helyszíneiről és kiállítóiról az esemény honlapján.
 
Winelovers borok az olvasás mellé