SanzonTokaj - Lerántják a leplet 2016 borairól és az új érlelőpincéről

Borászportál
2018. június 20., 12:00


Az elmúlt időszak sok mindenről szólt a SanzonTokajnál, de elsősorban a borokról, amelyek szépen fejlődnek. Épül az új érlelőpince, fontos és mértékadó helyekre – Costes Downtown, Bábel, TAMA – kerültek be a 2,7 hektáros pince borai, s nem utolsó sorban izgalmas területtel is bővült a birtok.
SanzonTokaj - Lerántják a leplet 2016 borairól és az új érlelőpincéről
 
A Palánkos-dűlőből ugyan még nem kóstolható bor, de az már most látszik, hogy maga a terület nagyon egyedi és izgalmas. Emellett a Szentvér-dűlő muskotálya is a 2018-as évjárat izgalmas projektjei közé tartozik. A jövőre vonatkozó izgalmak mellett azonban a fő hangsúlyt 2016 borai jelentik.

SanzonBlanc és SanzonRány
A Bor, mámor…Bényén elsősorban a 2016-os évjáratot szeretné Rácz Erika borász, tulajdonos megmutatni. Ugyan az évjárat kissé több érlelési időt követel, mint a 2015-ös, de az látszik a visszajelzések alapján – mind szakmai, mind fogyasztói oldalról –, hogy sokaknak tetszenek a kóstoltatott borok.
 
SanzonTokaj - Lerántják a leplet 2016 borairól és az új érlelőpincéről

 
A hivatalos évjáratbemutatót őszre tervezi a pince, de egy tematikus kóstoló keretein belül az érdeklődők belekóstolhatnak 2016 ízvilágába és karakterébe. A SanzonBlanc és a SanzonRány már szépen bontogatják szárnyaikat, s remélhetőleg olyan élményt nyújtanak, mint készítésük Rácz Erikának. 

Aki kíváncsi arra, hogy mi történt a SanzonTokajjal az elmúlt időszakban, annak nincs más dolga, mint eljönni Erdőbényére, s élvezni az életet, jó borokkal, jó társaságban.

S már csak 16-ot kell aludni, s itt a Bor, mámor…Bénye!.
Winelovers borok az olvasás mellé