Sikeres volt az első Sárospataki Borterasz

Borászportál
2014. szeptember 22., 15:27


A Zempléni Fesztivál idején rendhagyó attrakcióval várta a látogatókat Sárospatakon négy helyi borászat: a Tokaj-Portius, a Pajzos-Megyer, a Harsányi Pincészet és Kiss Csaba. A város főterén felállított attraktív, modern pavilonban a helyi borászok esténként hangulatos jazzkoncertek kíséretében kínálták boraikat a látogatóknak.
Sikeres volt az első Sárospataki Borterasz
 
Sikeres volt az első Sárospataki Borterasz
A kezdeményezést maguk a borászok hívták életre azzal a céllal, hogy erősítsék a város borvidéki jelenlétét, valamint hogy megmutassák, a Sárospatak környéki kiváló dűlők és a gondos szőlészeti, borászati munka együttese kiváló Tokaji borokat eredményez. A látogatók ezúttal a bodrogolaszi Pajzos, a sárospataki Megyer, Ciróka, Kútpatka, valamint Királyhegy dűlőkről kóstolhattak borokat.
 
A négy fiatal borász rajong a Tokaji Borvidékért és mindannyian mást tartanak fontosnak bemutatni annak lehetőségeiből. Bai István, a Pajzos Megyer borásza szenvedélyesen kísérletezik a különböző borstílusokkal és érlelési eljárásokkal, így keresve a termőhelyet leginkább kifejező bort, Hörcsik Richárd a borkészítési hagyományok átadását tartja a legfontosabbnak, Kiss Csaba a Tokaji szőlőfajtákban rejlő sokféle lehetőség kiaknázására helyezi a hangsúlyt, míg Balogh Zoli, a Harsányi Pincészet borásza, a Tokaji borokban rejlő életörömet és életigenlést szeretné minél többekhez eljuttatni.
A borteraszt, egyaránt sikeresen fogadták a fesztivál vendégei és a helyi lakosok, ezért a szervezők már a jövő évi rendezvénnyel kapcsolatos terveiket szövögetik, mindannyiunk örömére.
Winelovers borok az olvasás mellé