Street foodban és borokban is erősít idén a Gourmet Fesztivál

Borászportál
2016. április 12., 11:00


Május 12-én kezdődik a Gourmet Fesztivál Budapesten, a Millenárison, ahol mind az öt hazai Michelin csillagos étterem ott lesz valamilyen formában, nem is beszélve a harminc kiállító boszatról. A welcome drink pedig egy pohár Garamvári Classic Brut lesz.
Street foodban és borokban is erősít idén a Gourmet Fesztivál
Fotó: Kálló Péter
A Gourmet Fesztivál a magyar gasztronómia legjavát akarja leképezni, egy helyen, kicsiben, elérhető árakon, ezúttal május 12-15. között. A rendezvény nem előzmények nélküli, őse a Budai Gourmet, igaz, amikor a Sziget szervezőiroda kézbe vette, a nevétől a koncepción át az időpontjáig mindent megváltoztatott rajta" – idézi Gerendai Károly főszervezőt a Vinoport.
 
A fesztiválon az öt hazai Michelin-csillagos étteremből négy – a Costes, a Costes Downtown, a Tanti (már új séffel), valamint a Borkonyha – kiállítóként lesznek jelen. Pesti István, aki a Tantinak csillagot szerzett, majd munkahelyet váltott, a színpadon lép majd fel, akárcsak az ötödik csillagos, az Onyx. Utóbbi a Bocuse d'Or miatt kiállítóként nem lesz jelen, mert ebben az évben a fesztivállal egy héten tartják Budapesten a Bocuse d'Or nemzetközi döntőjét. A versenyre kedden és szerdán kerül sor, a fesztivál pedig csütörtökön, szakmai nappal nyit, péntektől pedig mindenki előtt kinyílik a kapu.
 
Street foodban és borokban is erősít idén a Gourmet Fesztivál
Fotó: Kálló Péter
 
A rendezvényen csaknem harminc borászat is kiállít. A belépőjegyért pedig kóstolópohár is jár. A résztvevők welcome drinkként egy pohár Garamvári Classic Brut-t kaphatnak, illetve a Winelovers standjánál a megújult Evolution Rosét, a Mozart-évfordulóra készült Don Giovannit, valamint a Brut Nature-t.
 
A Vinoport standjánál a Borkollégium tanárai tartanak majd borkóstolási gyorstalpalót, továbbá a különböző borászok fogadóórákon mesélnek borvidékeinkről.
Május 12-én tehát indul a Gourmet, a napijegy 3.900 forint, ami mellé ajándékok sorát kapja a látogató: egy Spiegelau pohár, egy csésze kávé, streedfood falatkák, pezsgőkóstoló, BalatonBor kóstoló, Fuxli borkóstoló, valamint egy Jamie Magazin jár is a belépő mellé, nem beszélve a Gasztroszínpad ingyenes előadásairól és kóstolóiról.
Winelovers borok az olvasás mellé