Több mint 15 ezren voltak a pálinkafesztiválon

Borászportál
2014. május 26., 18:49


Négy napon keresztül 27 kiállító, több mint 400 féle párlat és izgalmas zenés produkciók gondoskodtak a hangulatról a Budapesti Pálinkafesztiválon. A legkedveltebb ital idén is az Év Pálinkája volt, de a kellemes időjárásnak köszönhetően a hűsítő pálinkás long drinkeket is előszeretettel fogyasztották a fesztiválozók.
Több mint 15 ezren voltak a pálinkafesztiválon
 
Több mint 15 ezren voltak a pálinkafesztiválon
Több mint 15 ezren látogattak ki május 22-25. között a Városháza Parkba az idei első igazán nyárias hétvégén. A IX. alkalommal megszervezett Budapesti Pálinkafesztiválon ezúttal is különleges párlatok és ínyenc falatok között válogathattak a vendégek. A pálinkafőző mesterek számára külön öröm volt, hogy a házipálinka-főzés virágzásának idején ilyen szép számmal érkeztek látogatók a rendezvényre, és hogy még mindig ilyen sokan értékelik a szakértelemmel, minőségi alapanyagból főzött párlatokat.

A legjobban idén is Magyarország pálinkafőzdéinek közös blendje, az Év Körtepálinkája fogyott, de a körtés ételek is nagy sikert arattak. Az ínyencek megkóstolhatták a kéksajtkrémes mézes körtés bagettet vagy a körtés kecskesajtos salátát, de a desszertek között is igazi kuriózumokra leltek az érdeklődők: volt mandulás körtepite és csokis körtekompót, a Pálinkás Édességek házában pedig körtés macaron, valamint körtepárlattal töltött Szamos és Lady Lavender bonbonok várták a vendégeket.
 
A kellemes időjárásnak köszönhetően népszerűek voltak a különböző főzdék long drinkként kínált italai is. Az Agárdi Pálinkafőzde Gin Tonic-kal, a Rézangyal és a Békési Pálinkaház körte alapú hűsítő italokkal, a Márton és Lányai pedig egy igazán különleges Boróka Tonic-kal készült a látogatóknak.

A kellemes hangulatot gitárkísérettel fokozták a színpadra lépő művészek. A négy nap alatt többek között az Intim Torna Illegál, Egyedi Péter, Járai Márk és Pátkai Rozina biztosította a zenei aláfestést pálinkázáshoz.  

Maros Róbert, a fesztiválok főszervezőjének tájékoztatása szerint ősszel ismét a Budai Várban lehet majd pálinkázni, ahol ezúttal a legjobb hazai párlatok mellett a whiskyvel ismerkedhet majd meg kicsit jobban a nagyérdemű.
Winelovers borok az olvasás mellé