Tokaji hölgy a Borászok Borásza 2014-ben!

Borászportál
2014. április 25., 22:24


Elismerés - Berecz Stéphanie lett 2014-ben a Borászok Borásza. A neves szakmai elismerést pénteken adták át a Boscolo Budapestben. A Borászok Barátja díjat Dr. Mészáros Gabriella, a Borkollégium alapítója kapta.
Tokaji hölgy a Borászok Borásza 2014-ben!
 
Tokaji hölgy a Borászok Borásza 2014-ben!
 
A díjátadó rendezvényről lapunk élőben tudósított.

Borászok Borásza az lehet, akit az elmúlt évek Borászok Borászai által korábban kiválasztott 50 borász (jelölt) a leginkább arra érdemesnek tart, hogy csatlakozzon az elit körhöz. Ebben az évben Berecz Stephanie (Tokaj Kikelet), Bussay László (Bussay Pince), Ipacs Szabó István (Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet), Jásdi István (Jásdi Pince) és Tiffán Ede (Tiffán Ede és Zsolt Pincészete) versengett az elismerésért.

Berecz Stéphanie Bordeaux-ban végezte tanulmányait, 16 éve él és dolgozik Magyarországon, ma már hegyaljainak vallja magát. 2006 óta a Holdvölgy Pincészet borásza, francia-magyar állampolgár, Tarcalon él magyar férjével és gyermekeivel.

Mészáros Gabriella a Borászok Barátja!

A 2012-ben elindított Borászok Borásza díjat olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját. A díjra a korábbi évek Borászok Borászai 1-1 jelöltet állíthatnak, akik közül a Borászok Borásza aktuális 50 jelöltje választja ki a győztest.

Az idei jelöltek, Alkonyi László, Ambrus Lajos, Bányai Gábor Botond, Isabelle Legeron és Dr. Mészáros Gabriella voltak. A díjat Dr. Mészáros Gabriella, 1991-ben alapított Borkollégium vezetője és vezető előadója, nemzetközi tanácsadó, borszakíró, az első magyarországi nemzetközi borakadémikus kapta.

 
Winelovers borok az olvasás mellé