Új helyszínekkel bővül a Veszprém Fest

Borászportál
2015. március 31., 15:24


A tizenkét éves Veszprém Fest 2015-ben új helyszínekkel bővül, hogy még több zenei élményben lehessen része a vendégeknek. Július 15-18 között érdemes lesz ellátogatni a megye székhelyre, ugyanis az idei programban is sok elismert zenekarral találkozhattok.
Új helyszínekkel bővül a Veszprém Fest
Forrás: Veszpremfest.hu
A Veszprém Feszten a Nagyszínpad, a Rozé, Rizling és Jazz Napok, valamint a Kolostor mellett új színhelyként a FestGarden és a FestPresso kínálja tematikus programjait.
Lássuk, hogyan néz ki a fesztivál programja!
 
Nagyszínpad (Veszprémi Vár, Szentháromság tér/Veszprém Aréna)
 
Július 15 - A fesztivál a nyitónapján Roger Hodgsont, a Supertramp legendás énekesét, dalszerzőjét köszönthetjük a Szentháromság téren, a „Crime of the Century” album megjelenésének 40. évfordulója alkalmából szervezett „Breakfast in America” európai turné keretében. A művész először jár Magyarországon.
 
Július 16-án a Kool & the Gang, amerikai disco, jazz, R&B, soul, funk együttes lép színpadra – több mint 70 millió eladott albummal a háta mögött világszerte a 40-50-es korosztály egyik kedvence. Három generáció zenei világára voltak hatással, olyan számokkal, mint a Celebration, Cherish, Jungle Boogie, Summer Madness vagy az Open Sesame.
 
Július 17-én Dee Dee Bridgewater 3 Grammy-díjjal, és 6 Grammy-jelöléssel rendelkező amerikai jazzénekesnő lép fel Irvin Mayfield kétszeres Grammy- és Billboard-díjas jazz trombitással és a Mayfield által 2002-ben alapított és azóta is vezetett New Orleans Jazz Orchestrával.
 
Július 18 - A zárónapon - a várható nagy érdeklődésre tekintettel a Veszprém Arénában – egy újabb premier: Emeli Sandé világhírű brit R&B és soul énekesnő és dalszerző először koncertezik hazánkban. A 28 éves sztár Our Version of Events című lemeze 2012-ben az Egyesült Királyság legsikeresebb és legnagyobb példányszámban eladott debütáló albuma lett, és két kategóriában is (az év legjobb énekesnője és legjobb lemeze) elnyerte a brit kritikusok díját. A 2012-es londoni olimpiai játékok nyitó és záró eseményén is ő énekelt.
 
Új helyszínekkel bővül a Veszprém Fest
Emeli Sandé (Forrás)
 
FestGarden (Historia Kert, Veszprém, Remete köz 8.)
 
A FestGarden, amely a Veszprém belvárosától – légvonalban – kb. 1000 méterre egy völgyben fekvő, a város egyik legizgalmasabb és legszebb kirándulóhelyén található Historia Kertben kapott helyet, három estén át kimondottan a jazz világába invitálja a látogatókat.
 
Július 16-án Mike Stern és Didier Lockwood lép fel, akik a jazz kedvelői számára nem szorulnak bemutatásra. Mike Stern generációjának egyik legelismertebb elektromos gitárosa: több mint negyven esztendőt felölelő pályafutása során olyan együttesekkel, zenészekkel játszott együtt.
 
Július 17-én Jack DeJohnette Grammy-díjas dobos és 3 zenésztársa 2015-ös, Made in Chicago című lemezüket mutatják be, amellyel a legnevesebb jazz, avant-garde jazz, klasszikus- és világzene képviselők által inspirált zene elmúlt fél évszázadát ünneplik.
 
Július 18-án Carmen Souza és Theo Pascal lép a színpadra. A Zöld-foki szigeteki gyökerekkel rendelkező énekesnő az őt felfedező és mentoráló, basszusgitáron és nagybőgőn játszó Pascallal  6 albumot követően állt ismét össze, hogy Epistola címen megjelentessék legújabb CD-jüket, melyet Londonban, Lisszabonban és New Yorkban rögzítettek.
 
Új helyszínekkel bővül a Veszprém Fest
Carmen Souza
 
FestPresszó (Hangvilla kulturális központ, Expresszó Klub és Koncerttér, Veszprém, Brusznyai u. 2.)
 
Szintén új helyszínként FestPresszó néven lép be a fesztivál életébe az Expresso Klub és Koncerttér, ahová két estére beköltözik az őrület. Július 17-én Svédországból érkezik a Movits! kanyargós és szokatlan hip hopos-swinges hangzással és 100% táncolhatósággal,  július 18-án pedig „retroelektro” hangzás és vibrálás, megkoronázva jazzes vokállal – ez a román Moonlight Breakfast.
 
Rozé, Rizling és Jazz Napok (Óváros tér)

A már hagyományosnak mondható és nagy népszerűségnek örvendő Rozé, Rizling és Jazz Napok kísérőrendezvény keretében 2015-ben is a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket, illetve naponta 3 koncerttel a hazai jazz élet és a jazzal határos műfajok fiatal képviselőit ismerhetik meg a gasztrokulturális élményekre vágyók. 10 nap, 30 borász, 30 koncert – idén július 10. és 19. között. A Rozé, Rizling és Jazz Napok zenei programjai ingyenesen látogathatók.

Kolostor (Jezsuita templom, Séd-völgy)

A Kolostor – a Séd patak partján fekvő, gyönyörűen felújított jezsuita templom – idén Ex - A. E. Bizottság a Kolostorban címmel rendhagyó kulturális programot kínál. Július 18-án Zalán Tibor író, költő, képzőművész megnyitójával és feLugossy László képzőművész performanszával nyílik az Ex Vajda Lajos Stúdió kiállítása ef Zámbó Isván, feLugossy László és Wahorn András műveiből.

A megnyitót követően a Kolostor előtti téren - az Albert Einstein BIZOTTSÁG egykori tagjainak közreműködésével - az efZámbó Happy Dead Band Akusztik és a Wahorn Airport adnak koncertet. A program ingyenesen látogatható.

E programok részeként ugyanaznap este 10-től a Rozé, Rizling és Jazz Napok színpadán az efZámbó Happy Dead Band zenél.
 
Jegyek április 1-jétől vásárolhatók a veszpremfest.hu, a jegy.hu, a jegymester.hu oldalakon és az ismert jegyirodákban.
További információk a fesztivál programjáról: www.veszpremfest.hu
Winelovers borok az olvasás mellé