Végre egy nő lett az év borásza!

Borászportál
2013. december 06., 12:49


Díjátadó - A Magyar Bor Akadémia péntek délben, a Gerbeaud-ház Dorottya termében hirdette ki az Év Bortermelője Magyarországon cím győztesét. 2013-ban a Budapesttől 25 kilométerre a Csepel-sziget, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 95 hektár saját szőlőterületen termelő Gálné Dignisz Éváé a borászok Kossuth-díjja.
Végre egy nő lett az év borásza!
 
Végre egy nő lett az év borásza!
Gálné Dignisz Éva (fotó: Németh Richard)
Az idei nyertest, Gálné Dignisz Évát ötödik alkalommal tisztelhettük az Év Bortermelője Magyarországon cím várományosai között. A borászhölgy a Kertészeti Egyetem elvégzését követően, húsz éves szakmai tapasztalatra, valamint a 2005-ig telepített 60 hektár szőlőültetvényen termő minőségi alapanyag bázisára alapozva építette fel családjával borházát Szigetcsépen.
Gálné saját szavait idézve: „Célunk, hogy az elmúlt ötven év során kettévált szőlőtermelés és borászat — szakmai rangjának megfelelően — újra egyesítésre kerüljön családi pincészetünkben, hiszen kiváló minőségű borokat elsősorban saját termelésű szőlőből tudunk elképzelni. A magas minőség eléréséhez ezenkívül szükséges az egész éves munka során a szőlész és a borász folyamatos szakmai konzultációja, mely biztosítja az optimális termesztéstechnológiát. A korszerű borászati technológia megléte csak egy pont a minőségi borkészítés folyamatában. Ehhez szükséges biztosítani a kiváló alapanyagot, melyből a borok végső arculatát a borász szakmai tudása és elkötelezettsége adja meg.” További infók a Gál SZőlőbirtok és Pincészetről itt.
A Borászportál szerkesztősége gratulál a győztesnek!
 
Winelovers borok az olvasás mellé