Borvilág A világ 10 legkívánatosabb pezsgője A champagne-ok a világ talán legnépszerűbb alkoholos italai. De mely tételek jelentik közülük a csúcsok csúcsát, vagyis melyek a legkelendőbbek? Most megmutatjuk.
Gasztró Mit esznek a sztárok: 9 évtized Oscar díjátadó gáláinak menüi Hamarosan itt az idei Oscar-gála, ennek apropójából végignéztük, mit ettek a sztárok a korábbi díjátadókon. Öveket kikapcsolni, kezdődik a lakoma! Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: fűszerek a borban Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az ötödik részben a bor aromái között előforduló fűszerek bemutatására térünk át. Hírszüret Tanulj a borról a legendás borásztól – elindult a BOCK vlog! Most beleshetsz a kulisszák mögé és megláthatod, hogyan zajlik az élet egy borászatban, ráadásul éppen Villány egyik legismertebb borászatában!
Gasztró Mit esznek a sztárok: 9 évtized Oscar díjátadó gáláinak menüi Hamarosan itt az idei Oscar-gála, ennek apropójából végignéztük, mit ettek a sztárok a korábbi díjátadókon. Öveket kikapcsolni, kezdődik a lakoma!
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: fűszerek a borban Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az ötödik részben a bor aromái között előforduló fűszerek bemutatására térünk át.
Hírszüret Tanulj a borról a legendás borásztól – elindult a BOCK vlog! Most beleshetsz a kulisszák mögé és megláthatod, hogyan zajlik az élet egy borászatban, ráadásul éppen Villány egyik legismertebb borászatában!
Borvilág Tanulj a szőlőben, a pincében! Kóstold a tokaji borokat autentikus környezetben! Sokkal hatékonyabb és maradandóbb az ismeretszerzés, ha mindent személyesen megtapasztalhatsz a szőlőben, feldolgozóban, pincében. Egy új oktatási program keretében most már erre is lehetőség nyílik.
Hírszüret Tanulj a borról a legendás borásztól – elindult a BOCK vlog! Most beleshetsz a kulisszák mögé és megláthatod, hogyan zajlik az élet egy borászatban, ráadásul éppen Villány egyik legismertebb borászatában! Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. rész Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását. Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: virágok a borban Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A gyümölcsök után a negyedik részben a virágos aromák bemutatására térünk át.
Hírszüret Tanulj a borról a legendás borásztól – elindult a BOCK vlog! Most beleshetsz a kulisszák mögé és megláthatod, hogyan zajlik az élet egy borászatban, ráadásul éppen Villány egyik legismertebb borászatában!
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. rész Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: virágok a borban Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A gyümölcsök után a negyedik részben a virágos aromák bemutatására térünk át.
Borvilág Tanulj a szőlőben, a pincében! Kóstold a tokaji borokat autentikus környezetben! Sokkal hatékonyabb és maradandóbb az ismeretszerzés, ha mindent személyesen megtapasztalhatsz a szőlőben, feldolgozóban, pincében. Egy új oktatási program keretében most már erre is lehetőség nyílik.
Hírszüret Új oktató cikksorozatunk tarolt márciusban – itt megtalálod az írásokat A hónap legolvasottabb cikkei között felbukkan még egy különleges könyv, a világ 50 legdrágább borának listája, valamint egy gyógymód a szaglásukat elvesztett COVID-osoknak. Hírszüret Új oktató cikksorozatunk tarolt márciusban – itt megtalálod az írásokat A hónap legolvasottabb cikkei között felbukkan még egy különleges könyv, a világ 50 legdrágább borának listája, valamint egy gyógymód a szaglásukat elvesztett COVID-osoknak. Borvilág Így menedzseld a saját borgyűjteményedet! Hogyan kell jól berendezni egy házi borospincét vagy borhűtőt? Adunk van pár tippet a borok megfelelő tárolására és arra is, hogy úgy rendszerezd a gyűjteményed, hogy mindig megtaláld benne, amit keresel. Borvilág Így menedzseld a saját borgyűjteményedet! Hogyan kell jól berendezni egy házi borospincét vagy borhűtőt? Adunk van pár tippet a borok megfelelő tárolására és arra is, hogy úgy rendszerezd a gyűjteményed, hogy mindig megtaláld benne, amit keresel.
Hírszüret Új oktató cikksorozatunk tarolt márciusban – itt megtalálod az írásokat A hónap legolvasottabb cikkei között felbukkan még egy különleges könyv, a világ 50 legdrágább borának listája, valamint egy gyógymód a szaglásukat elvesztett COVID-osoknak.
Hírszüret Új oktató cikksorozatunk tarolt márciusban – itt megtalálod az írásokat A hónap legolvasottabb cikkei között felbukkan még egy különleges könyv, a világ 50 legdrágább borának listája, valamint egy gyógymód a szaglásukat elvesztett COVID-osoknak.
Borvilág Így menedzseld a saját borgyűjteményedet! Hogyan kell jól berendezni egy házi borospincét vagy borhűtőt? Adunk van pár tippet a borok megfelelő tárolására és arra is, hogy úgy rendszerezd a gyűjteményed, hogy mindig megtaláld benne, amit keresel.
Borvilág Így menedzseld a saját borgyűjteményedet! Hogyan kell jól berendezni egy házi borospincét vagy borhűtőt? Adunk van pár tippet a borok megfelelő tárolására és arra is, hogy úgy rendszerezd a gyűjteményed, hogy mindig megtaláld benne, amit keresel.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. rész Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását. Hírszüret VIDEÓ: Ez történik, ha egy robot találkozik egy borgyűjteménnyel Újabb fantasztikusan látványos kütyü jelent meg a piacon. Azt, hogy mennyire hasznos, úgyse akarod tudni, ha meglátod az árcédulát.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. rész Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását.
Hírszüret VIDEÓ: Ez történik, ha egy robot találkozik egy borgyűjteménnyel Újabb fantasztikusan látványos kütyü jelent meg a piacon. Azt, hogy mennyire hasznos, úgyse akarod tudni, ha meglátod az árcédulát.
Borvilág 14 tanács, hogyan tanulj könnyen és gyorsan a borok világáról Még csak most ismerkednél a borok világával? Ha ezeket a módszereket alkalmazod, gyors és látványos sikert érhetsz el.
Gasztró Bor és sajt: mi a titok? A világ egyik „legtutibb” bor-étel párosítása. Persze csak akkor, ha ehhez is megfelelően választjuk ki egyiket és másikat. Ebben segítünk és közben el is magyarázzuk, miért működik a dolog. Borvilág 10 különleges olasz szőlőfajta, amit egyszerűen muszáj megkóstolnod Olaszország több okból is kihagyhatatlan egy borkedvelőnek: a világ legnagyobb bortermelője a modern borkészítés egyik bölcsője. Számos évszázados-évezredes múltú őshonos fajtával rendelkezik, amik sehol máshol nem kóstolhatók.
Gasztró Bor és sajt: mi a titok? A világ egyik „legtutibb” bor-étel párosítása. Persze csak akkor, ha ehhez is megfelelően választjuk ki egyiket és másikat. Ebben segítünk és közben el is magyarázzuk, miért működik a dolog.
Borvilág 10 különleges olasz szőlőfajta, amit egyszerűen muszáj megkóstolnod Olaszország több okból is kihagyhatatlan egy borkedvelőnek: a világ legnagyobb bortermelője a modern borkészítés egyik bölcsője. Számos évszázados-évezredes múltú őshonos fajtával rendelkezik, amik sehol máshol nem kóstolhatók.
Beszámoló Ripka Gergely: Ez a siker legalább annyira Tokajé, mint az enyém Negyedik kiadásához érkezett a Tokaj Guide, miközben a harmadik éppen egy rangos nemzetközi elismerés kapujában várakozik. Ezekről beszélgettünk a kiadvány szerzőjével, a jelenkori Tokaj egyik legjobb ismerőjével. Hírszüret Vigyázat! Egy új kutatás szerint a bor ára becsaphatja az érzékszerveinket Egy svájci egyetem munkatársai szerint az ár jelentősen befolyásolja, hogy milyennek érzünk egy bort.
Beszámoló Ripka Gergely: Ez a siker legalább annyira Tokajé, mint az enyém Negyedik kiadásához érkezett a Tokaj Guide, miközben a harmadik éppen egy rangos nemzetközi elismerés kapujában várakozik. Ezekről beszélgettünk a kiadvány szerzőjével, a jelenkori Tokaj egyik legjobb ismerőjével.
Hírszüret Vigyázat! Egy új kutatás szerint a bor ára becsaphatja az érzékszerveinket Egy svájci egyetem munkatársai szerint az ár jelentősen befolyásolja, hogy milyennek érzünk egy bort.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 1. rész A most induló sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az első részben a gyümölcsökkel (vagyis azok első adagjával) foglalkozunk. Hírszüret A világ jelenleg 50 legdrágább bora Egymillió forintos palackárral nem lehetett felkerülni, a borok háromnegyede Franciaországból érkezett, csendes fehérborok közül csak az édesek tudtak labdába rúgni. Íme a legirigyeltebbek listája.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 1. rész A most induló sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az első részben a gyümölcsökkel (vagyis azok első adagjával) foglalkozunk.
Hírszüret A világ jelenleg 50 legdrágább bora Egymillió forintos palackárral nem lehetett felkerülni, a borok háromnegyede Franciaországból érkezett, csendes fehérborok közül csak az édesek tudtak labdába rúgni. Íme a legirigyeltebbek listája.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 2. rész Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A második részben folytatjuk a jellemzéseknél használt megannyi gyümölcs bemutatását és „boros lelőhelyeinek” ismertetését. Beszámoló Ripka Gergely: Ez a siker legalább annyira Tokajé, mint az enyém Negyedik kiadásához érkezett a Tokaj Guide, miközben a harmadik éppen egy rangos nemzetközi elismerés kapujában várakozik. Ezekről beszélgettünk a kiadvány szerzőjével, a jelenkori Tokaj egyik legjobb ismerőjével.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 2. rész Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A második részben folytatjuk a jellemzéseknél használt megannyi gyümölcs bemutatását és „boros lelőhelyeinek” ismertetését.
Beszámoló Ripka Gergely: Ez a siker legalább annyira Tokajé, mint az enyém Negyedik kiadásához érkezett a Tokaj Guide, miközben a harmadik éppen egy rangos nemzetközi elismerés kapujában várakozik. Ezekről beszélgettünk a kiadvány szerzőjével, a jelenkori Tokaj egyik legjobb ismerőjével.
Fröccs április 19. Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet április 17. Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ április 14. 40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért április 12. Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle... április 08. 3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet április 06. Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon március 31. Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról
Kiemelt programok 05. 15. A kávé világa – Specialty kávék Borkollégium, BudapestGasztronómia 06. 12. Fűszerek világa Borkollégium, BudapestGasztronómia 06. 04. - 06. 06. WSET középfok - Párlat tanfolyam Borkollégium, BudapestEgyéb 07. 29. Winelovers River Night Budapest, BudapestBorkóstoló 05. 15. Húsimádóknak Borkollégium, BudapestGasztronómia 04. 22. Ízelítő kurzus extra Borkollégium, BudapestBorkóstoló 05. 25. Párlat Ízelítő Borkollégium, BudapestEgyéb 04. 24. Bevezetés a borkóstolásba – Online kurzus, 8 tételes BORSORRAL Borkollégium, BudapestBortanfolyam 06. 22. Ízelítő kurzus Borkollégium, BudapestBortanfolyam 05. 11. Ízelítő kurzus Borkollégium, BudapestBortanfolyam
04. 24. Bevezetés a borkóstolásba – Online kurzus, 8 tételes BORSORRAL Borkollégium, BudapestBortanfolyam