Etyeken indítottuk a tavaszt

Brezóczki Barbara
2016. március 24., 13:34


Nem számít, hogy esik az eső, fúj a szél vagy éppen hét ágra süt a nap, van egy hely, ami minden évszakban, időjárástól függetlenül tárt karokkal várja az bor szerelmeseit. Az elmúlt héten rendezték meg a Tavaszindító Nyitott Pince Napokat az etyeki Gasztrosétányon. Bár az időjárás meglehetősen csípős volt, a finom borok hamar feledtették velünk a hideget. 
Etyeken indítottuk a tavaszt
A szombat délelőttöt a Rókusfalvy birtokon indítottuk. Ropogott a tűz a kandallóban, lila hagymával tálalt pecsenyezsíros parasztkenyér illata járta át a helységet, miközben poharunkban szépen gyöngyözött a 2015-ös Fresküvé. 
 
Etyeken indítottuk a tavaszt
 
Szintén a birtok adott otthont az esküvői garázsvásárnak, ami a rendezvény egyik különlegessége volt. Közel 20 kiállító jelent meg és mutatta be csodálatos kreatív esküvői kellékeit a látogatóknak. A hölgyek a vintage ruhadarabok, egyedi ékszerek és kreatív esküvői kiegészítők közül válogathattak. Aki ott járt, biztosan talált valamilyen különlegességet, amivel élete nagy napját szebbé varázsolhatja! 
 
Etyeken indítottuk a tavaszt
 
Egy pohár borral a kézben, a sétányon barangolva, betekintettünk a helyi pincészetekhez is, ahol a széles bor szortiment mellett töltött káposztát, házi készítésű süteményeket, házi sajtokat és egyéb finomságokat terítettek elénk. Ellátogattunk Árpás László Sonkamester ínyenc kis kuckójába, és természetesen leteszteltük azokat a híres sonkákat is. Egy szekrényből kacsingattak ránk, a jobbnál jobb sonkák és szalonnák, majd friss, ropogós kenyeret szervíroztak fel házi tejföllel és persze a sonka sem maradhatott le a tányérunkról. Ráadásként libamájat fogyasztottunk. 
 
A tavaszi Etyeki Piknik időpontja Április 9-10-re esik, ahol hasonló gasztronómiai programokra számíthatnak a látogatók. Idén lesz Piknik Borkollégium is, egy ingyenes tréning keretein belül, amiről bővebb információ itt olvasható
Winelovers borok az olvasás mellé