Borfesztivál - Időjárás-befolyásoló gépet szereztek az etyekiek

Borászportál
2011. május 25., 18:17


Hogyha mi szerveztük volna az Etyeki Pincefesztivált 2011-ben, egészen biztosan igyekeztünk volna beszerezni Kínából valamilyen időjárás-befolyásoló gépet...
Borfesztivál - Időjárás-befolyásoló gépet szereztek az etyekiek
 
...hiszen tavaly tavasszal szó szerint elmosta az eső a bulit, és a 2010-es Kezes-Lábosról is elázva (ne keressük a szó ide kevésbé illő értelmét) tértünk haza. Nos, meggyőződésünk, hogy az etyekieknek idén mázlijuk volt, vagy tényleg bizniszeltek az ázsiai tudósokkal.
Csodás napsütésben telt a kilencedik Pincefesztivál, ahová ismét tízezrek látogattak el a hétvégén. Ezen a fesztiválon vezették be Etyeken először a mágneskártyás kóstolórendszert, így már nem a jól ismert kóstolójegyekkel, hanem ún. Fesztiva kártyával lehetett kóstolni. Az új rendszer szerintünk jobban szuperált, mint a Pay Pass a Pálinka Fesztiválon. Gyorsabb is volt, és sokat segített az, hogy minden vásárlásnál egy kis cetlin tudatta velünk a rendszer, hogy mennyi pontunk is maradt még.
 
Idén az etyeki pincészetek és a Borászok Borásza jelöltjeinek borai mellett a határon túli magyar borászoké, borvidékeké volt a főszerep. Utóbbiak külön kóstolót tartottak a Kecskegödörben.

Idén nem bírt egymással a kilencedik alkalommal összecsapó Magyar Borászválogatott és a Magyar Országgyűlés csapata, a végeredmény 3:3 lett. A mérkőzés kezdőrúgását a fesztivál díszvendége a 93 éves Gyetvai László, a Fradi legendás balszélsője végezte el, a pálya mellől pedig Hajdú B. István és Novotny Zoltán közvetített.
A látogatók a kóstolók mellett kulturális és gyermekprogramokban vehettek részt, bóklászhattak a kézműves vásáron, a nagyszínpadon pedig olyan zenészek játszottak, mint a Black Brass Marching Band, az ÉLIÁS Jr. Jazz Moments Unplugged, Zsola & Vad Orchideák, a Kőszegi Imre Trió, a Fekete Kovács Quintett és volt Old Boys Unplugged is.

A fesztiválon a Borászportál standjánál is nagy volt az érdeklődés. A magazinunk játékában részt vevő vendégek néhány egyszerű kérdésre válaszolhattak azzal kapcsolatban, hogy milyen borokat kedvelnek, és a szerencsések meg is nyerhették kedvenceiket.

Etyeken legközelebb szeptemberben lesz borfesztivál, a Kezes-Lábos, ahol szintén találkozhatnak a Borászportállal is.