Magasra tette a lécet a Kreinbacher pezsgővacsorája!

Varga Andrea
2014. október 06., 20:42


Izgalmas somlói buborékok és pazar fogások, mindez meghitt gyertyafényben- igazán jól sikerült a Kreinbacher bor- és pezsgővacsora az Academy Golf Budapest klubházának éttermében október 2-án.
Magasra tette a lécet a Kreinbacher pezsgővacsorája!
 
Már maga a menü láttán sejthető volt, hogy különleges este elé nézünk, és szerencsénkre, a kapott gasztro élmény felül is múlta a várakozásunkat! A somlói Kreinbacher Birtok pezsgői és borai alkották a menü gerincét, melyhez Győrffy Árpád és Dinnyés Csaba az Arany Kaviár étterem, valamint a bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa szálloda méltán elismert chefjei komponáltak ínycsiklandó fogásokat.
Magasra tette a lécet a Kreinbacher pezsgővacsorája!
Mivel egyelőre még nem vagyok képzett golfjátékos (bár ami késik…) így, eddig csak, mint kísérő volt szerencsém az Academy Golf Budapestben vendégeskedni egy kávé, esetleg valamilyen más ital erejéig. Maga a tény, hogy nem játszom, sose volt nagyon zavaró, hiszen az étterem tökéletes fekvése bőven kárpótolt: nagyszerű kilátás, csupa nyugalom, de mégis közel a belvároshoz. A borvacsora alkalmára átrendezett étterem egy másik, valóban intim, bensőséges képét mutatta: precízen terített asztalok és gyertyafény várta a vendégeket.
 
A 40 hektáron gazdálkodó Kreinbacher Birtok 3 palackos érlelésű pezsgőjét: a Kreinbacher Brut Naturet, a Kreinbacher Prestige Brut-t és a Kreinbacher Extra Dry-t; valamint 3 meghatározó borát: a Juhfark Selection 2012-öt, az Öreg Tőkék Bora 2011-et és a Syrah 2011-et kóstolhattuk. Melyekkel tökéletes összhangot alkottak az ételek: a remek libamájtól, a mesés szarvas gerincen át egészen a fantasztikus desszertig. A fogások mellé egy kis eligazítás is járt, mely még közelebb hozta hozzánk Somlót. Kifogástalan minőségű, gyönyörűen tálalt ételek mellett a pezsgők, borok szépen tudtak érvényesülni. Kedvencet nem keresve két tétel mégis kiemelésre méltó: a Prestige Brut 100% furmint pezsgő, és az erdei gombás szarvasgerinc - mesés volt mindkettő.
Ami pedig a fogadtatást és a segítő munkatársakat illeti: ritkán tapasztalhatunk ennyire figyelmes, de még abszolút nem zavaró kiszolgálást. Talán egy leheletnyi izgalom lehetett a levegőben érkezésünkkor, mely gyorsan el is illant, minden profi módon, olajozottan zajlott - legalábbis mi, vendégek, így érzékeltük.
Összességében kijelenthetjük, hogy igazi kulináris élményben volt részünk, mely nem csupán ár-érték arányban állja meg a helyét, hanem minden apró részletében is. Kíváncsian várjuk a folytatást, ilyen erős kezdéssel érdemes igazán nyitni!
Magasra tette a lécet a Kreinbacher pezsgővacsorája!
Kreinbacher Brut Nature
100% Furmint nyerspezsgő, 2 g/l maradék cukorral. Illatában és ízében is közepesen intenzív, gyümölcsös, főleg almás, egy kevés virággal, minerális aromákkal. Szép, csilingelő savak, közepesen hosszú lecsengéssel.
Kreinbacher Prestige Brut
100% Furmint, 9 g/l dosage-zsal. Szépen nyílik, illatában és ízében intenzív, aromáiban főleg almás, minerális, egy kevés mézzel és fehér virággal. Nagyon kellemes savak, hosszú lecsengéssel. Elegáns tétel.
Kreinbacher Juhfark Selection 2012
Halvány arany színű, mind illatában, mind pedig ízében tiszta. Tölgyfahordós érlelés. Aromáiban gyümölcsös (főleg alma, körte) és ásványos. Közepesen intenzív. Savai viszonylag alacsonyak, az alkohol közepesnél magasabb, hossza közepes.
Kreinbacher Öreg Tőkék Bora 2011
100% Furmint, 1 évet töltött tölgyfahordóban. Szalmasárga színű. Illatában és ízében tiszta, szépen nyíló, közepesen intenzív. Aromáiban érett gyümölcsös, szép ásványossággal. Szép savak és test. Hosszú lecsengéssel bír. Elegáns, szép bor.
Winelovers borok az olvasás mellé