Minden napra egy aszú: Babits 6 Puttonyos Aszú 2014

Borászportál
2019. március 12., 09:00


2019-ben ötödjére érkezik a Tokaji Március Nagykóstoló, ahol csupa izgalmas tokaji tétel mutatkozik be a rendezvény Aszú Termében. Figyeld napi ajánlónkat, és ismerkedj meg a különterem legmenőbb tételeivel. 
Minden napra egy aszú: Babits 6 Puttonyos Aszú 2014
Babits Pincészet, Tokaji Aszú 6 Puttonyos Aszú 2014

A furmint és a hárslevelű szőlőfajtánál bekövetkezett nemes rothadás (botritis cinerea) következtében kialakuló aszúszemekből készült és tölgyfahordóban több éven keresztül érlelt Tokaji Borkülönlegesség. Ez a 10 és 6 esztendős bor már önmagáért beszél, borversenyek állandó győztesei és a világ összes nemesédes borai között is kimagaslóan megállják helyüket és képviselik magas szinten Magyarországot, Tokaj – Hegyalját. Élvezeti értékük 10-12C-on a legkirályibb. Különleges alkalmak megkoronázásaként ajánljuk fogyasztani, desszertek és sárgabarckos ételek mellé.

Alkohol: 13%vol.
Cukor: 185 g/l
Sav: 10,6 g/l
 
 
A család Tokaj-Hegyaljához kötődő története egészen IV. Béla koráig nyúlik vissza, amikor olasz telepesekként kerültek Hegyaljára (akkor még Stipula néven), hogy meghonosítsák a szőlőművelés és borkészítés modern technológiáját. A borászati tradíció nemzedékről nemzedékre szállt, aminek folytonossága ma is tart.
 
>>> A Tokaji Március Nagykóstolóról bővebben ITT olvashat.
Winelovers borok az olvasás mellé