Nutella világnap: nutellás-vörösboros cupcake recept

Borászportál
2020. február 05., 12:40


2007-ben indították el a Nutella-napot, 2015 óta már a gyártó hivatalos támogatása mellett ünneplik világszerte a mogyorókrémek koronázatlan királyát. Most megmutatjuk, milyen jól együtt mutat borral is.
Nutella világnap: nutellás-vörösboros cupcake recept
Címlapfotó: 5starcookies.com
 
Eszközigény
  • habverő
  • keverőtál
  • közepes méretű tál
  • 5 sütőforma
 
Nutella világnap: nutellás-vörösboros cupcake recept
Fotó: buy1234.com
 
Hozzávalók
 
  • 1 csésze főzőtejszín
  • 1 dl testesebb vörösbor (pl. cabernet sauvignon)
  • 100g étcsokoládé
  • 1/4 bögre Nutella
  • 3 tojássárgája
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
 

 Elkészítés
 
  1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra
  2. Aprítsd fel az étcsokoládét
  3. Öntsd a közepes méretű tálba a főzőtejszínt és a vörösbort
  4. Hevítsd őket forráspont közelébe, majd add hozzájuk a felaprított étcsokoládét
  5. Addig kavard, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad és el nem keveredik
  6. Add hozzá a Nutellát és a habverővel mixeld össze az egészet, majd tedd félre
  7. A keverőtálban verd fel a 3 tojássárgáját a hozzáadott cukorral (mintegy 3 percig)
  8. A habverővel történő keverés mellett lassan adagold hozzá az előbb elkészített csokoládés masszát a tojásokhoz
  9. A végén add hozzá a vaníliakivonatot is és az egészet még egyszer keverd el simára
  10. A kapott masszát egyenlően oszd el az 5 sütőformába
  11. Helyezd az öt formát egy vízzel feltöltött mély serpenyőbe, a víz a formák feléig érjen
  12. Süsd 30 percig 180 fokon
  13. Hagyd kihülni és kend a tetejére a bevonót (főzőtejszínt 3 percig habverővel magas fokozaton keverd fel majd adj hozzá Nutellát) és kész is vagy
Jó étvágyat!