Újdonságok érkeztek a bulinegyedbe

Varga Andrea
2014. november 19., 14:08


November 12-én ingyenes sétáló kóstoló keretén belül került megrendezésre a Divino Gozsduban a Juniborászok újbor kóstolója. Ami volt: csilingelő savak, sok-sok gyümölcs és abszolút fesztivál hangulat- kár lett volna kihagyni.
Újdonságok érkeztek a bulinegyedbe
 
Indulás előtt még gyorsan ránéztem az esemény facebookos oldalára, és látva, hogy majd négyszázan jelezték részvételüket, mint viszonylag gyakori vendég a Divino Gozsduban kicsit meglepődtem: hogy fogunk mi ott elférni? És valóban: az ötórai kezdettel meghirdetett borbemutató fél hatra abszolút teltházas lett. Egy tűt sem lehetett volna leejteni, annyian voltunk kíváncsiak a Juniborászok újboraira, ami határozottan jelzi, hogy egy jó koncepció és egy okosan megválasztott helyszín mennyire működőképes. És nem szabad megfeledkeznünk a számos tehetséges fiatal borászról sem, kiknek kedvessége, közvetlensége nedűikkel együtt sokunkat levett a lábáról, akikkel találkozhattunk: Árvay Angi, Dúzsi Tomi, Vesztergombi Csabi, Hernyák Tomi, Kardos Gábor, Gere Andi, Gere Zsolti, Miklós Csabi, Frittmann Peti és Demeter Endre.
 
A bemutatásra került tételek között nem csak újborok szerepeltek, hanem akadt pár igazán érdekes, különleges nedű, mint például Demeter Endre mádi dűlőkről származó 70%-30% furmint-hárslevelű pezsgő alapbora, mely három év múlva kerül palackba, a most még lime-os-ananászos alapbor végső arcára igencsak kíváncsi vagyok.
Újdonságok érkeztek a bulinegyedbe
Ami pedig az újborokat illeti: lendületesek, sok gyümölccsel, virágokkal, élénk, szép savakkal, nagyon frissek, nagyon ropognak, voltak itt ribizlis, málnás, citrusos, bodzás aromák szép számban. Kóstolhattunk épp hogy egy napja palackozottat, végleges palackba még nem kerültet. Összességében elmondhatjuk, hogy jól sikerült a „mini junibor-fesztivál”, lesz mivel lezárni egy munkával töltött napot, a laza beszélgetések kísérőre találtak, a lányok is örülhetnek, születtek igazán csajos, fecsegős fehérek és rosék is. És ne feledjétek, hogy szerdánként fogadóóra a Divino Gozsduban a Juniborászokkal!
Winelovers borok az olvasás mellé