Zsirai Kata kapta 2018-ban a Gál Tibor Emlékdíjat

Borászportál
2018. február 26., 11:11


Zsirai Kata kapta 2018-ban a fiatal magyar borászoknak járó Gál Tibor Emlékdíjat. Az ünnepélyes díjátadásra a hagyományoknak megfelelően a Magyar Borok Bálján került került sor.
Zsirai Kata kapta 2018-ban a Gál Tibor Emlékdíjat
A Tokajban, Somlón és Villányban egyaránt bort készítő Zsirai Pincészet borásza, Zsirai Kata kapta idén a Gál Tibor Emlékdíjat. A kitüntetést személyesen vette át február 24-én a Corinthia Hotel Budapestben megrendezett 13. Magyar Borok Bálján.
 
 
A fiatal borászhölgyet Árvay János, a 2003-as Év Bortermelője jelölte a díjra az alábbi ajánlással:

„Kata testvérével Petrával, valamint édesanyjukkal közösen munkálkodik három borvidéken, mivel Tokajban, Villányban és a Nagy-Somlón is művel szőlőt illetve készít bort. Tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapjuk gondolatai alapján dolgozik, tisztességgel és becsülettel: "Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem és egyediség.”

Kata a Zsirai pincészet társtulajdonosa, Tokaj mellett Somlón és Villányban is borászkodik (tavalyi a Kerülőutak keretében vendégül látta szerkesztőségünk tagjait), emellett tagja a tokaj-hegyaljai Y generációnak és a fiatal borászokat tömörítő Junibornak.
 
Az Gál Tibor Emlékdíjról itt, a korábbi évek nyerteseiről pedig itt lehet olvasni.
 
A Borászportál teljes szerkesztősége szívből gratulál győztes a fiatal borásznak és a többi jelöltnek!
Winelovers borok az olvasás mellé