2016 top boros könyvei a karácsonyfa alá

Borászportál
2016. december 20., 20:20


Karácsonyra ajándékot venni komoly kihívást jelenthet sokunk számára. Mielőtt egy másik cikkben egyéb ajándékötletekkel állnánk elő borkedvelő barátaitok és családtagjaitok számára, a 2016-ban megjelent top magyar boros könyveket mutatjuk be!
2016 top boros könyvei a karácsonyfa alá
Forrás: metro.co.uk
1. Tokaj Kalauz Guide 2016
Tokajról minden: a legjobb gasztro műhelyek, étterem-, szállás- és rendezvénytippek, részletes térképek, évjárat-értékelő, minilexikon és 100 izgalmas borászat. Rendeld meg itt!
Ár: 2900 FT
 
2. John Szabo M: Volcanic Wines
A kanadai Master Sommelier és borkritikus egyedi könyve a különleges karakterrel bíró, vulkanikus talajról származó borokat mutatja be 8 borvidéken keresztül: Pacific Northwest, Észak-Kalifornia, Chile, Makaronézia, Elzász és Németország, Olaszroszág, Santorini és persze Magyarország. Rendeld meg itt!
Ár: kb. 8000 Ft
 
3. Gault & Millau 2017
Íme az egyetlen átfogó és hiteles magyarországi étteremkalauz, a Gault&Millau Magyarország 2017-es, immár ötödik száma. Rendeld meg itt!
Ár: 3000 Ft

4. Kovácsi Nimród: Jó pincér voltam
Az egri borász hosszú, kalandos és tanulságos életútja. "Vallom, mert megtapasztaltam, hogy ha jelentős értéket adsz a világnak, abból Neked is busásan jut." Rendeld meg az izgalmas életpályáról szóló könyvet itt!
Ár: 2720 Ft
 
2016 top boros könyvei a karácsonyfa alá

5. Kis Hungarikum Határozók
Az első kiadás hat zsebkönyve mellé idén további könyvecskék kerültek, ezek között szerepel a nélkülözhetetlen Kis Borhatározó is. Külföldi turisták és helyiek számára egyaránt érdekes lehet, hiszen tökéletes szuvenír, dizájntárgy és vicces, élvezetes olvasnivaló is egyben, mely kultúránk sokszínűségéről tanúskodik. A lelőhelyért kattints ide!
Ár: 1850 Ft
 
6. Ambrus Lajos: A somlai
Magyarország legkisebb borvidékéről, a három vulkánhegy alkotta Somlói borvidékről, múltjáról, hagyományairól, jelenéről és jövőbeni lehetőségeiről szól a Borozgató Magyarok 4. kötete. Rendeld meg itt!
Ár: 3325 Ft
 
 
7. Borkiválóságok könyve 2016 (Fehér- és Rozéborok)
Idén 290 tétel került be a Borkiválóságok könyvének 2016-os, harmadik fehér- és rozéborokat bemutató kötetébe; a Földművelésügyi Minisztérium gondozásában megjelent kiadványt a tárca kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa mutatta be idén júliusban. Webes változat és bővebb infók itt!
 
8. Dlusztus Imre: Út a borhoz
Nem fognak csalódni, akik jól ismerik a hazai bortermelést, hiszen komplex képet tár az olvasó elé és figyelmét a borászatra, a borra koncentrálja. A könyvben több mint 350 magyar borászatról, míg az oldalak belső felén igényes, jó minőségű képekkel díszített szabad folyású írás farag az olvasóból művelt borivót. Rendeld meg itt!
Ár: 11.990 Ft
 
9. Borban az igazság: a bor füveskönyve
Nincs alkotó a világirodalomban, akit ne igézett volna meg a szőlő és a bor varázsa. Ma reneszánsza van a jó bornak, a borivásnak, így kedvvel olvashatjuk két évezred bölcsességeit borról és szerelemről, mámorról, elmúlásról - vagyis az életről. Rendeld meg itt!
Ár: 1870 Ft
 
10. A 100 legjobb magyar bor
Most kedvezményes áron rendelheted meg az év legfontosabb boros magazinját, ha ide kattintasz! Ismerd meg a méltán híres legjobb hazai borokat és borászatokat!
Ár: 990 Ft
 
+1 tipp: Tárkány művek 4. nagylemeze, amelynek témája: evés-ivás! 

Szerepel benne Babits Szüret előtt című verse, Petri A hagyma szól című költeménye, mely egy rántotta elkészültén keresztül az egész nyugati kultúra, a keresztény üdvtörténet dekonstruálásának kísérlete, vagy éppen Lackfi János Inni c. dala, amelyet a zenekar alapítója és vezetője Tárkány-Kovács Bálint felkérésére külön a lemezre írt, a szesz szenvedélyébe ránt.
 
Winelovers borok az olvasás mellé