Aki beleszeretett Horvátországba

Borászportál
2014. május 30., 13:30


Horvát borok mellett különleges, kis szériában készült olívaolajokat, eceteket, tengeri sókat és isztriai szarvasgombás és delice termékeket forgalmaz Magyarországon a Maestral Wines, amely egy horvátországi nyaralásból lett gasztronómiai vállalkozás.
Aki beleszeretett Horvátországba
 
Aki beleszeretett Horvátországba
Horvátország valamennyi borvidékének különleges, prémium minőségű borait és gasztrotermékeit forgalmazza a Maestral Wines, amelyről Simon-Balázs Kata, a vállalkozás ötletgazdája, tulajdonosa elárulta, hogy létrehozásának ötlete körülbelül két éve, egy horvátországi nyaralás alkalmával fogalmazódott meg.

A horvát tájak, tenger és gasztronómia rajongójaként az ország iránti vonzalom mindig is rettentően erős volt, amolyan „szerelem első látásra” - meséli Kata. A Maestral létrehozásával pedig a kötődés még szorosabb lett, hisz lehetőség adódott más perspektívából is megismerni Horvátországot és bizony nem okozott csalódást, sőt!
 
A Maestral Wines fő profilja a prémium minőségű horvát borok nagy- és kiskereskedelme Magyarországon és Európában. A cég borkínálatában minőségi és prémium minőségű kategóriájú borok találhatóak, amelyek Horvátország különböző borrégióinak pincészeteiből származnak.

A választékot úgy alakították, hogy abban a nemzetközi szőlőfajtákból készült borok, a közismert és közkedvelt horvát fajták és a nálunk kevésbé ismert, de izgalmas autochton szőlőfajtákból készült különlegességek is megtalálhatóak legyenek. Jelenleg kilenc horvát borászatot képviselünk, de reméljük, ez kör hamarosan bővülni fog - mondja Kata.

Borok mellett különleges, magas minőségű, egyedi gourmet termékeket, mint kis szériában készült olívaolajokat, eceteket, különleges tengeri sókat és isztriai szarvasgombás és delice termékeket, valamint promóciós, szezonális jelleggel egyéb specialitásokat is kínálnak.

Termékeiket saját webáruházukban, a www.maestralwines.hu-n árulják, és egyes borválogatásaik és gourmet termékeik már budapesti vinotékákban és delikát üzletekben is megtalálhatóak!
Winelovers borok az olvasás mellé