Angyali tavasz Tokaj-hegyalján

(X)
2014. április 15., 10:39


Ajánló - Csodálatos tavaszi időben ért véget az Angyal Borház disznótoros programsorozatának utolsó hétvégéje. A helyi rekorder sertés 350 kg-ot nyomott és legalább 10 ember kellett a lefogásához a szombati napon. A tavaly áprilisban kezdődő tematikus hétvégéken az elmúlt egy évben több mint 1000 ember fordult meg a birtokon.
Angyali tavasz Tokaj-hegyalján
 
Angyali tavasz Tokaj-hegyalján
A 350 kilós óriással zárta a borház a tavaly novemberben elindított és március 2-án zárult programsorozatát, mely keretei között minden hétvégén érkező vendégük megismerkedhetett a hagyományos disznóvágás rejtelmeivel, a kolbász és hurka töltés technikájával. A 2013. áprilisában kezdődő tematikus hétvégéken az elmúlt egy évben több mint 1000 ember fordult meg a birtokon és élvezte az Angyal Borház vendégszeretetét. (A linkre kattintva képgaléria nyílik!)

Márciusban a borházban "hivatalosan is elkezdődött a tavasz", melyre külön csomagajánlattal készültek. Hegyalja egész évben kiváló úti cél, de tavasszal és ősszel a legcsodálatosabb, ezért valóban érdemes az Angyal Borászathoz látogatni!

A csomagajánlat szállás és félpanziós ellátás mellett, 8 féle bor kóstolását, egy halas-boros vacsorát Tokajban, tokaji hajókirándulást és buszos transzfert is tartalmaz. Az ajánlat összeállításánál a borház munkatársai felhívják a figyelmet a környéken elérhető fakultatív programokra, de "kötelező jelleggel" nem foglalták bele a csomagajánlatba.

Ajánlott fakultatív programok a környéken a teljesség igénye nélkül:

  • Kerékpározás a környéken (kedvelt célpontok: Mád, Tállya, Boldogkőváralja, Tokaj)
  • Bestillo pálinkafőzde látogatás, pálinka kóstoló (www.bestillo.hu)
  • Vártúra a Zemplénben (Boldogkő vára, Sárospatak, Regéc, Szerencs)
  • Kenukölcsönzés, vízitúra Tokajból (www.tokaj-info.hu)
  • Engedély nélkül vezethető motoros csónak kölcsönzés Tokajban (www.tokaj-info.hu)
  • Borbuszos kirándulás Sárospatakra, Tokajba...
  • Mádi Sajt manufaktúra meglátogatása (www.madisajt.hu)
  • Tokaji vezetett városnézéssel egybekötött múzeumlátogatás (www.tokaj-turizmus.hu)
  • Anyukám mondta étterem meglátogatása Encsen (www.anyukammondta.hu)
  • Szerencsi cukormúzeum meglátogatása (www.szerencs.hu)
 
 
Új szezon, új bor, új arculat

Év eleje óta tartó professzionális háttérmunka eredményeként letisztult, megújult a borászat arculata, mely nem csak a borok megjelenését érinti, hanem több új, fiatalos és lendületes termék születését is eredményezte. A borház a korábban használt logóját frissítették, számos bornál palack típust cseréltek, és az összes termék címkéjét „modernizálták”! A végeredményt várhatóan májusban már mindenki megtekintheti a boltokban, vinotékákban vagy fesztiválokon, de addig is íme egy kis ízelítő!
Angyali tavasz Tokaj-hegyalján
Angyal Furmint (zöld), Angyal Cuvée (kék), Angyal Hárslevelű (világosbarna)
2014-ben az eddigiektől egy kicsit eltérően, de a múltat nem felejtve készültek el az új címkék, melyeken a megújult logó mellett, a megszokott angyal szárnyak láthatóak új köntösben. Az eddigi Bordeauxi palackokat Burgundi típusúra cserélték és csavarzárral tették a terméket még fiatalossabbá, lendületessebbé. Új kategória ettől az évtől a cuvée mely furmint, hárslevelű és sárgamuskotály házasításával készült.
Angyali tavasz Tokaj-hegyalján


Angyal Rosé 2013

A borház második generációs rozéját is kékfrankos szőlőfajtából készítették 2013-ban, a változás ebben az esetben is az új címke, és a csavarzár ami lassan már elvárás napjainkban ezen bortípusnál. A tavalyi visszajelzések pozitívak voltak ezért nem volt kérdés, hogy 2014-ben is lesz Angyal Rosé!
Winelovers borok az olvasás mellé