Atomfutás a Kenyér-, hal - és borünnepen

Borászportál
2012. szeptember 10., 12:57


Sport és gasztronómia - Több helyszínen zajlik az idei paksi Kenyér-, hal- és borünnep, amely idén az Atomfutás elnevezésű futóverseny köré szerveződik. A verseny minden nevezője érmet, pólót, rajtcsomagot kap, a felnőtteknek egy üveg paksi siller is jár, illetve az összes futót, aki célba ér, paksi halászlével vendégelik meg.
Atomfutás a Kenyér-, hal - és borünnepen
 
A paksi önkormányzat és az Atomerőmű Sportegyesület (ASE) közös rendezvénye szeptember 14-én, péntek délután térzenével kezdődik Pakson az Erzsébet nagyszálló előtt, s a Duna megkoszorúzása után a város szívébe ékelődött pincefaluban, a Sárgödör téren folytatódik.
 
Itt a zenés programok mellett a gasztronómiáé és a nyitott pincéké lesz a főszerep, csakúgy mint másnap délelőtt, amikor főzőverseny zajlik a présházak övezte téren.
Szeptember 15-én, szombaton az ASE Csarnok melletti térre költözik a rendezvény, itt állítják fel az Atomfutás versenyközpontját. Egyebek mellett egészségpont, helyi termékek piaca, ősi mesterségek bemutatója és játszóház várja az érdeklődőket, de lesz Bikini-koncert is – tudta meg a Borászportál.
Az Atomfutás délelőtt 11 órakor rajtol. Az előnevezés már lezárult, de a helyszínen is lehet még jelentkezni.
A futóversenyről
Scheffer István főszervező tájékoztatása szerint lehet választani 3/4 marATOM távot, ami 31,6 km, 1/2 marATOM Plusz távot, ez 23,14 km, illetve 14,14 km-t, ami 1/3 marATOM. Mindhárom egyéni távon kerekesszékes és sportszékes (handbike) versenyzőket is várnak. Két- és háromfős csapatok váltóban is teljesíthetik a 3/4 maratont. A gyerekek nyolcéves kor alatt 600, 8-11 éves kor között 2000, 12-14 éves kor között 3200 méteres távot futnak, míg a skandináv gyaloglás (nordic walking) kategóriában korra és nemre való tekintet nélkül 7100 méter vár a versenyzőkre.
Kovács Antal olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó, az ASE elnöke, a verseny fővédnöke azt emelte ki, hogy reményeik szerint ez egy sokakat megmozgató, országos szintű futóprogram lesz, amelynek különlegessége, hogy a város nevezetességeit, beleértve a paksi atomerőmű területén lévő Atomenergetikai Múzeumot is felfűzték az útvonalra. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérkara is indít egy csapatot, amelynek Kovács Antal - mint a társaság kommunikációs igazgatója - is tagja lesz.
Winelovers borok az olvasás mellé