Balatonfüredi borélmények

Borászportál - MTI
2012. augusztus 02., 15:50


Úticél - Szombaton nyitja meg kapuit a nagy hagyományokkal rendelkező balatonfüredi borhetek programsorozata, amely augusztus 25-ig várja a látogatókat a széles borkínálat mellett kulturális-szórakoztató eseményekkel és kézműves vásárral.
Balatonfüredi borélmények
 
Az első borhetet Balatonfüreden 1932-ben rendezték, és bár néhány év kimaradt, lényegében azóta rendszeresen megrendezi Balatonfüred önkormányzata - közölte az távirati irodával Krámli Franciska, a balatonfüredi polgármesteri hivatal művelődési osztályának munkatársa.
 
Idén huszonnégy borász mellett három helyi pecsenyés és négy pálinkaház települ ki a Tagore sétányra. A kézműves vásáron az előző évhez hasonlóan a helyi kézműveseken kívül részt vesz debreceni mézeskalácsos és a Városok-Falvak Szövetségének tagjai, kosár- és szalmafonó, gyöngyfűző, ékszerkészítő, hímző.
A Kisfaludy-színpadon négy héten át kulturális-szórakoztató programokkal várják a közönséget: lesz rock, népzene, néptánc, sztepp-, pop, modern tánc és utcabál több alkalommal is. Fellépnek a környékbeli kulturális-művészeti csoportok is.
A borhetekre külön rendeletet alkotott az önkormányzat, így éjfélig nyitva lehetnek a borosok a Tagore sétányon.
Az előkészítésben és lebonyolításban részt vesz a Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elnöke, a Balatonfüred-Balatonszőlős Hegyközség képviselője és a részt vevő borászok közös képviselője is.
Winelovers borok az olvasás mellé