Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #2

Borászportál
2019. október 08., 08:42


Szeptember 5-én jelent meg a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazin, melynek célja a legjobb magyar borok népszerűsítése, illetve a fogyasztók segítése a számukra megfelelő bor kiválasztásában. A múlt hónapban indítottuk el sorozatunkat, amiben a 100-as listáról szemezgetve mutatunk be itt 1-1 bort. Ezúttal egy ízig-vérig somlói következik.
Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #2
A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin idén megújult formátumban és az előző évinél bővebben, 144 oldalon kerül az olvasók el. Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 11, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (pezsgő; illatos fehérbor; olaszrizling; furmint; késői szüretelésű édes bor; aszúbor; rozé; kékfrankos; bikavér; bordói házasítás; Villányi Franc) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról. A toplistákon kívül izgalmas és friss anyagokkal jelenik meg jelenik meg. A kiadványt megvásárolhatod a Winelovers webshopban.
 
 
95. helyezett: Spiegelberg Kézműves Borpince Somlói Olasz Rizling 2015
 
Virágos, alapvetően fehér színekkel leírható illat, karamellel, sült almával, finom hordós jegyekkel. Nagy test. Virágos íz, buborékos vonásokkal, koncentrált kortyközéppel, szép kerekséggel legömbölyödött élekkel. Sós és mézes egyszerre.
 
Borvidék: Somló
Díjak: Vinagora 2019 (arany), Winelovers Olaszrizling Teszt 2018 (Top 10)
 
Szereted az olaszrizlinget? Gyere el október 12-én az Olaszrizling Októberre, a „legmagyarabb” szőlőfajta legnagyobb hazai kóstolójára. Egyetlen belépő áráért több mint 70 borászat mintegy 250 tételét kóstolhatod, idén számos kiállító elhozza a rajnai rizling tételeit is. Az eseményt ingyenes pop-up előadások és gasztronómiai standok is színesítik.
Winelovers borok az olvasás mellé