Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #8

Borászportál
2020. február 23., 19:08


Tavaly szeptemberben jelent meg a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazin, melynek célja a legjobb magyar borok népszerűsítése, illetve a fogyasztók segítése a számukra megfelelő bor kiválasztásában. A Borászportálon időről időre bemutatunk egy bort a 100-ból. Ismét Tokajból ajánlunk egy tételt.
Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #8
A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin idén megújult formátumban és az előző évinél bővebben, 144 oldalon kerül az olvasók el. Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 11, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (pezsgő; illatos fehérbor; olaszrizling; furmint; késői szüretelésű édes bor; aszúbor; rozé; kékfrankos; bikavér; bordói házasítás; Villányi Franc) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról. A toplistákon kívül izgalmas és friss anyagokkal jelenik meg jelenik meg. A kiadványt megvásárolhatod a Winelovers webshopban.
 
 
89. helyezett: Angyal Borászat és Szőlőbirtok "Üzenet" Tokaji Furmint Top Selection 2015
 
A meleg, hősokkos év és az egyébként a bor javára vált 14 hónapos tölgyfahordós érlelés együttes hatása, hogy a vajas érzet mellett fenolos cseresség is jelen van a borban, de ez inkább javít az egyensúlyán. Nagy beltartalom, határozott ásványosság, ornamentikájában déligyümölcsök és birsalmasajt. Utóíze lehetne hosszabb.

Borvidék: Tokaj
Díj: Vinagora 2019 (nagyarany)
 
Winelovers borok az olvasás mellé