Minden napra egy aszú: Hangavári Pincészet Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013

Borászportál
2020. augusztus 04., 11:24


Ebben az évben sem maradnak a legkülönlegesebb magyar bor rajongói exkluzív kóstolóesemény nélkül. 2020. augusztus 20-án nyitja meg kapuit a Winelovers Tokaj Exclusive rendezvény. A borvidék legnagyobb hazai kóstolóját, a Tokaji Márciust évről-évre sikerre vivő Winelovers ezúttal a legfontosabb nemzeti ünnepünkön szervez kóstolót. Kedvcsinálóként addig minden nap bemutatunk egyet az Aszú Terem tételeiből.
Minden napra egy aszú: Hangavári Pincészet Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013
A bor rendkívül koncentrált, 246 gramm literenkénti cukorral. Szép savainak köszönhetően, azonban mégis elegáns.A friss trópusi gyümölcskoktél mellett már megjelennek az aszalt jegyek is, kajszi, szilva, kivételesen hosszúvá téve a kortyot.
 
 
A Hangavári pincészet családtagjai 1975-től foglalkoznak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Jelenleg 14 hektár saját területtel rendelkeznek Bodrogkisfalud térségében: 8,2 hektár a Lapis-dűlőben, 3,2 hektár a Somos-dűlőben, valamint 2,5 hektár a Várhegyen. I. osztályú területeiken szigorú hozamkorlátozással és késői szürettel céljunk magas puttonyszámú aszúk és nagy szárazborok készítése, de emellett friss tételek, még gyöngyözőborok is kerülnek ki tőlük.
 
 
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé