Gargalizáld: hétvégi programajánló

Borászportál
2017. március 09., 18:25


A felhők mellett már a napocska is kisütött és egyúttal a tavasz is megérkezett. Ha szereted a bort, akkor erre a hétvégére ne csinálj semmilyen programot, mert mi ajánlunk neked. 
Gargalizáld: hétvégi programajánló
Csütörtök
 
Gyere el a Kiválasztottak kóstolójára, ahol csak most, csak ma megismerheted a Gál Tibor Emlékdíj jelöltek borait. Varkoly Ádám, Juhász Ádám, Hernyák Tomi, hogy csak a három döntőbe került nevét említsem, de rajtuk kívül még jelen lesznek olyanok, akikkel máskor nem fogsz tudni találkozni. Bővebb infó: ITT
 
De ma este a Veritas-ban is jó kis borkóstoló lesz, ahol új tételeket kerestek, kóstoltak és találtak. Most már csak ti hiányoztok. Palackos érlelésű pezsgők Thummereréktől, etyeki újdonságok Gervai Janitól, egyedi tételek Figula Misitől, Furmint újdonságok Tokajból és 2016-os provance-i rosé. Ráadás egy almaborpárlat Márton Jánostól és még a belépőd árának a felét is levásárolhatod. Jól hangzik. 
 
Péntek
 
Ha szeretsz főzni és tanulnál egy kicsit, akkor látogasd meg a Borkollégium borgasztronómia kurzusát és innentől kezdve nem lesz probléma a boroknak és az ételeknek az összepárosítása. Biztosan te is tapasztaltad már, hogy egy finom fogáshoz jól megválasztott ital, vagy a borhoz jól megválasztott étel nagymértékben fokozni tudja az ízélményt. Ezen a tanfolyamon mindenki megtalálja a számítását: a saláta, hús, sajt és édességimádók is.Minden infó: ITT
 
Épp a héten alakult meg a Magna Mátra Szervezet, így jószívvel ajánljuk Kiss Attila borait is. Menjetek a Borháló Szépvölgybe és ismerjétek meg Kiss Attilát, egy fiatal tehetséget. 2013-ban elnyerte Magyarország legjobb újbora címet kékfrankos rosé borával, majd 2015-ben az országos olaszrizling teszten a 2014-es Csakazértis olaszrizlingjével bekerült a top 10-es listába. ITT olvasgathattok a tudnivalókról.
 
Jöjjön még egy budapesti program péntekre, aztán elindulunk kis hazánk szép tájai felé.
 
A Borháló Körútban a tavaszt a bordói világfajták kóstolójával nyitották meg, most pedig folytatásként pedig északabbra tekintenek és a rubintos Pinot Noir hazai remekeit bontják meg. Ez a szőlő adja a világ legdrágább borát, 5 millió forintos palackárával! Ennyi pénzt a Borháló Körút talán az összes boráért együtt tudna csak elkérni, viszont 5000 Ft feletti Pinot palackok három pincétől is szerepelnek a kínálatukban.
 
Hajdúszoboszlóra tartva meghallgathatjuk az Amorf Ördögöktől az Együgyű bordalt, ami pont tökéletes a hangolódásra (ilyen egy jó bordal a huszonegyedik század elejéről, ide fejlődtünk Balassin keresztül) és az út is hosszú, bármivel is tesszük meg azt, de a Heimann Borvacsora megéri! A Heimann Családi Birtok borvacsorájának vendége Heimann Zoltán lesz, aki a családi birtok borairól, szőlészetről és borászatról is mesél majd. A finom borok mellé Chlebik József séf által összeállított ételsort kínálják.
 
Székesfehérvár felé hallgasd a Quimby-től a Kaviár és bort majd kóstolj a Twickel szőlőbirtokról borokat. A közel 2000 hektáron elterülő Szekszárdi Borvidék legnagyobb területtel rendelkező borászata a Twickel Szőlőbirtok. Korábban Liszt Pincészet néven lehetett őket ismerni. A vállalkozás tulajdonosa báró Twickel György, akinek eltökélt törekvése a magas minőség elérése és fenntartása. A tulajdonos édesanyja Zichy Mária Terézia grófnő. Menjetek el, kóstoljatok remek borokat! Infók: ITT

 
Hétvége
 
Csudajó időt mondanak sok napsütéssel, így aki megteheti vegye az irányt a Balaton felé és barangoljon egyet a Hoffmann Pincészetbe. Na itt aztán lesz minden, ami szem-szájnak ingere. Kacsa, birka "boszniai" módon, birsalmasajt karamell habbal és ajándék török kávé Mostarból. Az étkekhez természetesen kitűnő borokat kínálnak és még egy képkiállítást is meg lehet nézni, Mostarról, a mostari hidról.
 
A helyszín: Badacsony, ahol a bazaltorgonák és a Ranolder-kereszt alatt elterülő bakhátművelésű 1,5 hektáron olaszrizling és kéknyelű, valamint az arborétum is helyet kapott. A borász Szászi Endre, a szőlőművelés és a bor elkészítése pedig ökológiai gazdálkodással történik. Menjetek! További információ: ITT
 
Kedden volt nőnap és a hölgy borászainkról, többek között Csetvei Krisztiről nagyon szépeket mondtak az általunk megkérdezett férfi borászok. Ezt is érdemes elolvasni, de méginkább megkóstolni a Csetvei borokat Móron, az Öreg Prés Étteremben, ahol fantasztikus borokkal, ételekkel és a nőnapi hangulattal várnak titeket! A kóstolható tételekről és ételekről ITT mindent megtudhattok.
Winelovers borok az olvasás mellé