Juhász Ádám: a bikavér Eger egyik kiugrási lehetősége

Borászportál
2016. április 26., 20:21


A Kékfrankos Április Nagykóstoló VIP bora idén a Juhász Testvérek Pincészete 2011-es Egri Bikavére lett. A borról és arról, hogyan ünnepli születésnapját az idén 20 éves pincészet, Juhász Ádámot kérdeztük. 
Juhász Ádám: a bikavér Eger egyik kiugrási lehetősége
Az egri bikavérrel kapcsolatban Juhász Ádám elmondta, úgy tapasztalja, hogy a bort mindenhol ismerik, kérdeznek róla és szívesen kóstolják, ugyanakkor az helyzet, hogy a múltat kell kiradírozni az új borokkal.
 
Az ő 2011-es egri bikavérükre a nagy beltartalom ellenére kirobbanó gyümölcsösség és harmónia jellemző. A tartályban erjesztett, bor 40%-a kékfrankos, a többi összetevője pedig 20-20% blauburger, cabernet sauvignon és merlot. Az egyes alapborokat 18 hónapos - 225 és 500 kliteres, valamint 60 hl-es tölgyfahordókban - erjesztés után házasították, majd palackozták. 
 
Az idén 20 éves a pincészet dinamikus növekedését mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy tavaly 3 millió palack bort készítettek. A születésnapot pedig játékkal ünneplik, melynek során a palackokon található, 20 évet szimbolizáló medálokat kell gyűjteni, a szerencsések pedig borcsomagot, wellness hétvégét, egri borszalon belépőt és egy robogót nyerhetnek.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé