Megnyílt a Hotel Cascade Demjénben

Borászportál
2012. december 29., 12:08


Termál Völgy - Lezárult a szállodaprojekt, s nyílik a Hotel Cascade Resort & Spa, amely az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programjában a Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése című kiírásban nyert több mint 267 millió forintos támogatást.
Megnyílt a Hotel Cascade Demjénben
 
A négycsillagos gyógy- és wellness hotel létesítése a Demjén Termál Völgyben című beruházás célja, hogy a meglévő fürdő jelenlegi, illetve az épülő barlangfürdő fejlesztés által generált többletlátogatót akár több napig helyben tarthassák, szállásigényüket magas színvonalon kiszolgálhassák az év minden időszakában.
A fürdő egész évben nyitva tartásának, kiegyensúlyozott működésének, így piaci pozíciójának megerősítése lehet a szálloda- és fürdőfejlesztés. Ennek eredményeként pedig 2017-re a Demjéni Termál Völgy látogatószáma megduplázódhat.
 
Demjén határában a Termál-völgyben 690 méter mélyről tör fel az ország legújabban feltárt, 68 Celsius-fokos gyógyvize, melyre alapozva készült el a közel tízhektáros területen a Demjéni Gyógyfürdő és Aquapark hét medencével 2007-ben. A víz gyógy- és rekreációs hatása miatt a régióban soha nem látott látogatószám növekedés történt.
A mostani fejlesztést megelőzően kérdőíves felméréssel, több száz vendéggel folytatott beszélgetést követően képet kaptunk arról, hogy milyen szolgáltatásfejlesztéseket látnának szívesen a Termál Völgybe látogató vendégek a következő években – mondta Rácz Kinga, a Demjén Termálfürdő Kft. képviseletében, aki hozzátette: a tulajdonosok azonnal tudták, hogy ebbe bele kell vágniuk. A természet adta lehetőségeket kihasználva egy hegybe vájt, jelenleg épülő barlangfürdő és a most átadásra kerülő wellness szálloda a régióban egy olyan turisztikai attrakció, amely további százezreket csábít majd a borvidékre, nemzeti parkokba, a turizmus minden területére, növelve ezzel a régió gazdasági teljesítményét.
A beruházást hitelből és önerőből, illetve az Európai Unió és a Magyar Állam által biztosított támogatásból végezte a Demjén Termálfürdő Kft., amely cég felismerte, hogy a Demjéni Termálfürdő folyamatosan fejlődik, már eddig is több százezer vendéget fogadott. A továbblépéshez pedig, a látogatók Demjénben és környékén tartásához elengedhetetlen volt a Völgy fejlesztése. A tervek megvalósítására Uniós pályázaton a hotel megépítésére 267 millió forint, a barlangfürdő megvalósítására 500 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert a beruházó.
Az eseményen Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő ünnepi beszédét követően Fodor Géza, Demjén polgármestere kiemelte: nagyon örül a beruházásnak, úgy gondolja nem csak a fürdőnek fogja meghozni a nagyobb hírnevet, hanem a településnek is előnyére válik a szálloda, Tóth Péter projektgazda pedig azzal egészítette ki, hogy a fürdő, a vízi élmények komoly vonzerőt jelentenek a vendégek részére, s bízik benne, hogy egy egyedi barlangfürdő nyújtotta szolgáltatással gazdagított szálloda pedig hosszú tartózkodási idővel, kimagaslóan vonzó célpont lehet.
Most Uniós támogatással 50 - ebből 4 akadálymentesített- szoba és 106 férőhely került kialakításra, valamint 3 új szolgáltatás is lesz a palettán. A turisták által eltöltött vendégéjszakák számát folyamatosan kívánja növelni a beruházó, a tervek szerint az 5. évre ez meghaladja majd a 100.000-et. A projekt megvalósulásával több, mint 30 új munkahelyet hoztak létre. A mostani beruházás keretében megépült szálloda elsősorban a wellness, az egészség- és a konferenciaturizmus igényeit igyekszik kiszolgálni.
Az esemény keretében Dr. Ternyák Csaba, egri érsek áldotta meg és szentelte fel az új hotelt, Kelemen Csaba színművész előadása pedig tovább emelte a záró rendezvényt, amely egyben a demjéni Cascade Hotel Resort&Spa hivatalos megnyitója is volt.
Winelovers borok az olvasás mellé