Minden napra egy aszú: Chateau Cloche Tokaji Aszú 2013

Borászportál
2018. március 12., 11:36


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március Škoda Schiller - Tokaji Különlegességek Termének legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Chateau Cloche Tokaji Aszú 2013
Chateau Cloche Tokaji Aszú 2013
 
Tiszta, aranysárga szín, nagyon gyümölcsös illat, ami a klasszikus aszújegyeken felül birsalmát, körtét és hecsedlit is tartalmaz. A korty krémes, hömpölygő, rendkívül szép, komoly szerkezeti gazdagsággal. Körtés - barackos izvilágú aszú, az utóízében narancshéj, fekete tea és határozott botritiszkarakter szép kesernyével. Nagyszerű sav-cukor harmónia végig a végtelen kortyban. Mellé ropogós sült kacsa májat javasolnak articsókával, céklával, cseresznyével és édesgyökérrel, vagy pedig nutellás brownie-t.
 
Alkohol: 9,9 %vol
Maradék cukor: 218,7 gr/l
Titrálható sav: 8 gr/l
Cukormentes extrakt: 52,2 gr/l
 

Chateau Cloche

"Célunk, a tokaji borok nagyhírű hagyományainak tiszteletbevételével a jelen idők keresletét kielégítő magas minőségű borok előállítása és forgalmazása, valamint a borvidék jó hírét és egyedülálló adottságait a világban terjeszteni, hiszen a bor nemcsak kiváló élvezeti cikk, hanem összekötő kapocs is a különböző kultúrák között."
 
Előző aszú ajánlónkat ITT tekintheti meg.
Winelovers borok az olvasás mellé