Minden napra egy aszú: Hangavári Pincészet

Borászportál
2017. március 12., 09:35


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Hangavári Pincészet
Hangavári 2013 Tokaji Aszú 6 puttonyos
 
Termőhely: Lapis dülő
Szőlőfajták: furmint
Érlelés: 30 hónap hordóban
Palackozás ideje: 2016 március
Maradék cukortartalom: 246 g/l
 
Minden napra egy aszú: Hangavári Pincészet
 
Borleírás:
Telt és érett illat teával és hordófűszerekkel, őszi avarral és naranccsal a háttérben, rengeteg őszibarackkal. Kóstolva nagy test, gyönyörű savgerinc, jó arányok. Az ízkép is mély és komplex, az illatból már megismert jegyek kiegészülnek egy szakajtónyi citrussal és déligyümölccsel, a tanninok szépen támasztják a kortyot. Közepesnél hosszabb lecsengés.
 
A család 1975-től foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Jelenleg 14 ha saját területtel rendelkeznek Bodrogkisfalud térségében: 8,8 ha a Lapis-dűlőben, 3,2 ha a Somos-dűlőben, valamint 2,3 ha új telepítés a Várhegyen. Első osztályú területeiken szigorú hozamkorlátozással és késői szürettel céljuk a magas puttonyszámú aszúk és nagy szárazborok készítése.
Winelovers borok az olvasás mellé