Minden napra egy aszú: Heidrich Pince, 5 Puttonyos Aszú 2010

Borászportál
2018. március 18., 18:00


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március Škoda Schiller - Tokaji Különlegességek Termének legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Heidrich Pince, 5 Puttonyos Aszú 2010
Heidrich Pince
 
A pincészet tulajdonosa Heidrich Endre, aki 1997-ben vásárolta meg az első szőlőterületet Bodrogolaszi lankáin, amit egy többszáz éves pince követett Sárospatak pincesorán. Az első szőlővásárlást újabb területek követték Sárazsadány és Tolcsva jó fekvésű részein. 2000-ben Heidrich Pince márkanév alatt megkezdődött az első saját borszéria palackozása, melyhez már kedvező feltételek is létrejöttek az időközben céggé alakult pincészet újonnan épült feldolgozó üzemében Bodrogolasziban. A céggé alakulást jelentős gépi fejlesztés követte mind a szőlőművelés, mind a szőlő feldolgozása területén. A vállalkozás ma mintegy 12 hektár területen gazdálkodik.
 

A jövőben palettánkat évről-évre újabb borkülönlegességgel kívánják bővíteni. A pincészetnél folyó alapos szakmai munka a mintegy 40 éves szakmai múltra visszatekintő, Tokaj-hegyalján elismert kitűnő borászunknak köszönhető, aki gondos figyelemmel kíséri a szőlőt "születésétől" - borrá válásig. Ma már a tulajdonos is tevékenyen részt vesz a borkészités folyamatában. A borok érlelését Sárospatakon egy több száz éves pincében végzik. Rendszeresen és eredményesen vesznek részt borversenyeken. A legszebb elismerés számukra mégis az, ha borainkkal örömet, élvezetet nyújthatunk fogyasztóinknak életük kellemes óráiban.
 
A Heidrich Pince 2010-es 5 Puttonyos Aszúja a Sárospatak Hegyközség Borversenyán arany minősítést nyert. 

Előző aszú ajánlónkat ITT tekintheti meg.