Minden napra egy aszú: Holdvölgy Culture 2008

Borászportál
2019. március 18., 09:00


2019-ben ötödjére érkezik a Tokaji Március Nagykóstoló, ahol csupa izgalmas tokaji tétel mutatkozik be a rendezvény Aszú Termében. Figyeld napi ajánlónkat, és ismerkedj meg a különterem legmenőbb tételeivel. 
Minden napra egy aszú: Holdvölgy Culture 2008
Holdvölgy Culture 2008
 
Ez a 6 puttonyos Tokaji Aszú vanilíával és sok gyümölccsel indít illatában, majd megjelennek benne hűvösebb gyógynövényes jegyek, és gombás-kenyérhéjas tercier aromák is. Telt és sűrű, szájban komoly koncentrációt mutat, ízében az aszalt gyümölcsök (elsősorban sárgabarack), vanílliakrém és édes fűszeresség dominálnak. A lecsengésben döntően az utóbbi jut szóhoz. Nagy ígéret, egy kimondottan „aszús” évjáratból.
 
ALKOHOL (% vol.) 11,5
CUKOR (g/l) 176,9
SAV (g/l) 8,8

PALACKOZÁS 2012.08.17.
PALACKOZOTT MENNYISÉG 10 500
PRÉSELÉS 24 órás áztatás után
ERJESZTÉS Acéltartályban
ÉRLELÉS 36 hónap hordóban
SZŐLŐFAJTÁK: furmint, hárslevelű, zéta
 
ÉVJÁRAT: Szeptember végétől egészen november közepéig tartó rendkívül száraz és meleg időszaknak köszönhetően beindult a botrityszesedés. A karakteresebb savtartalom fantasztikus alapot ad egy komplex botrityszes bor születéséhez. Soha nem látott egyensúlyú, dinamikus, gyümölcsös és selymes édes boraink születtek ebben az évjáratban.
 

A HOLDVÖLGY egy születésnapi ajándékként kapott parcellából született, amikor az alapító-tulajdonos felismerte a Tokajban rejlő hatalmas lehetőségeket. A mádi birtok mára 26 hektárrá nőtte ki magát, 22 parcellája történelmileg klasszifikált dűlőkben fekszik. A hat tokaji szőlőfajtából készített borkülönlegességeiket a borászati épület alatt elhelyezkedő, közel 2 km hosszú, 500 éves pincerendszerben érlelik tökéletessé. Kincskereséssel egybekötött borkóstoló pincesétáikat a VinCE Awards zsűrije az elmúlt években kétszer is (2016, 2017) a „Legjobb pincelátogatás” díjjal ismerte el, míg tételeiket számos hazai, és nemzetközi Michelin-csillagos étterem kínálja exkluzív borlapján.

>>> A Tokaji Március Nagykóstolóról bővebben ITT olvashat.
Winelovers borok az olvasás mellé