Minden napra egy aszú: Kvaszinger 6 Puttonyos Aszú 2016

Borászportál
2019. március 20., 09:00


2019-ben ötödjére érkezik a Tokaji Március Nagykóstoló, ahol csupa izgalmas tokaji tétel mutatkozik be a rendezvény Aszú Termében. Figyeld napi ajánlónkat, és ismerkedj meg a különterem legmenőbb tételeivel. 
Minden napra egy aszú: Kvaszinger 6 Puttonyos Aszú 2016
Kvaszinger Borászat, 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2016
 
Ígéretes, szép évjárat volt a 2016-os. A szőlőszemek kiválóan fordultak át aszúszemekké. A kedvező időjárásnak és a két év hordós érlelésnek köszönhetően, a 2016-os Aszúnk nagy testű, intenzív ízvilágú, rendkívüli borkülönlegesség lett. Komoly beltartalmi értékeit mellett nagyon szépen egyensúlyban van magas cukortartalma és savtartalma.
 
Alkoholtartalom: 12,5 %
Savtartalom: 11 g/l
Cukortartalom:   210 g/l
 
 
"Célunk, hogy a hagyományokat és a természet értékeit megőrizve, a modern technológia alkalmazásával, egyedi ízvilágú borokat készítsünk elérhető áron Tokaj-hegyalján. A Kvaszinger család több generáció óta foglakozik szőlőtermesztéssel és borászattal Tokaj-hegyalján. Összesen 8,5 hektár területen 3 szőlő fajtát termesztenek, ezek a Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály. Éves termelésük 2018-ra elérte a 40 000 palackot. Jelenleg ifj. Kvaszinger László készíti a borokat és irányítja a családi vállalkozást Olaszliszkán."
 
>>> A Tokaji Március Nagykóstolóról bővebben ITT olvashat.
Winelovers borok az olvasás mellé