Minden napra egy aszú: Matyisák-Vízkeleti

Borászportál
2017. március 31., 09:00


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Matyisák-Vízkeleti
Matyisák-Vízkeleti Tokaji Aszúeszencia 2008
 
Édes, ám szinte légiesen könnyű, friss savérzetet nyújtó és fiatalos formát mutató aszúeszencia. Ízében a botrytis és a friss gyümölcsök íze keveredik   a méz jegyeivel. A szájban  kellemes, krémes,olajosan gördülő bor zamata érezhető.
Cukortartalom: 220 g/l. Alkohol: 9,0 %.
 
Minden napra egy aszú: Matyisák-Vízkeleti

A pincészetről: 
A pincészetet Matyisák Gábor és felesége, Vízkeleti Anikó alapították 2010-ben. Céljuk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.
Amellett, hogy nagy odafigyeléssel és a hagyományok tiszteletben tartásával készítik aszúinkat, eszenciáinkat, szamorodninkat, száraz boraiknál már a modern személet a jellemző.

Boraik kézműves jellegét tovább erősíti, hogy a borok készítésénél saját kádárüzemükből származó szerednyei hordókat használnak, így még inkább egyedi, s jól felismerhető stílust tudnak kialakítani. Mintegy másfél hektáron, Hegyalja két kiváló termőhelyén, a tarcali Előhegy- és a tokaji Dessewfy-dűlőben találhatóak ültetvényeik. Céljuk olyan tokaji borok készítése – legyen az száraz vagy édes -, amelyek megmutatják hagyományainkat, s egyben egyedi ízeket, stílust hordoznak.
Winelovers borok az olvasás mellé