Minden napra egy aszú: Tolcsva Bor - Sajgó Pincészet

Borászportál
2017. március 29., 08:47


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Tolcsva Bor - Sajgó Pincészet
Tolcsva Bor - Sajgó Pincészet Tokaji 6 puttonyos Aszú 2013
 
Ezen aszúbort már a legújabb termékleírásban meghatározott módon készítették. A botritisz hatására tőkén aszúsodott és szüretkor kézzel külön válogatott aszúszemeket azonos évjáratú mustban áztatták, majd 2 évig fahordóban érlelték. Így nyerte világos aranysárga színét és komplex ízvilágát, melyben a primer botritiszes szőlőre jellemző világos és mézes ízek keverednek. Édes olajosság, finom savak jellemzik. Maradék cukortartalom:170,5 g/l. Szőlőfajta: 100% furmint.
 
Minden napra egy aszú: Tolcsva Bor - Sajgó Pincészet
 
A pincészetről: 
Megalakulását 1995-ben az évszázadok óta felhalmozódott apáról gyerekre szálló tudás, szakmai szeretet, tapasztalat és ragaszkodás alapozta meg. Sajgó Gábor és felesége Kiszely Katalin hozták létre a Tolcsva-Bor kft.-t Tolcsva községben. Az általuk termelt borokat 1997 -től saját palackozásban hozzák forgalomban.
 
Ma már a pincészet munkájában, fejlesztésében lányuk Krisztina is aktivan részt vesz, ő már a negyedik generáció. Ma 17 hektáron termelik a hagyományos tokaji szőlőfajtákat (furmint, hárslevelű, sárgamuskotály) úgy, hogy nagy gondot fordítanak a legmegfelelőbb termőterületek kiválasztására. Termésmennyiség szabályozásával, gondos szürettel és a korszerű feldolgozással garantálják boraik állandó, jó minőségét.
 
A hazai és külföldi kereskedelembe 17 féle borral vannak jelen, furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, késői szüretelésű, cuvée, szamorodni, fordítás, aszú, aszúeszencia borok választékban. A boraik több különböző klímájú pincében érlelődnek. A pincészet Tokaj-hegyalján a szőlészet-borászat fejlesztésében vállal jelentős szerepet, a cég dinamikus fejlődését az önálló gazdasági egységként létrejött 1996-ban Tolcsván megépült korszerű szőlőfeldolgozó- és palackozó üzem biztosítja.
Winelovers borok az olvasás mellé