Minden napra egy aszú: Zsadányi

Borászportál
2017. március 24., 19:22


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Zsadányi
Zsadányi Aszú 6 puttonyos 2008
 
Élénk arany színű tétel, illatában kajszibarack és hársméz érezhető. Ízében a botritisz, a citrusfélék és a nyári gyümölcsök dominálnak, ami a mézes háttérrel gyönyörűen keveredik. A bor tiszta, telt és elegáns, élénk savai lendületet adnak a kortyoknak. Lecsengése hosszú. Kéksajtok, desszertek és az igazi ünnepek kiváló társa. 
 
Minden napra egy aszú: Zsadányi
 
A pincészetről:
A (korábban) Vineum Borház 2000 óta működő családi vállalkozás, mely az első néhány évben csak hobbiborászatként működött, majd 2002-ben vált valódi borászattá, az első szüret is ebben az évben volt. Mára a Zsadányi Pincészet elérte azt a birtokszerkezetet és felszereltséget, ami lehetőséget ad arra, hogy a pincészet feltárja és megmutassa azokat a titkokat, amik Tokaj-Hegyalján a tállyai dűlőkben rejlenek, azokat a jellegzetességeket, amelyeket a vulkáni kőzetek hoznak létre a karakteres, magas koncentrációjú és minerális furmintokban, a lágy hárslevelűkben és nem utolsó sorban a kiváló aszúkban. 
Winelovers borok az olvasás mellé