Minden napra egy pezsgő: Frittmann Gold Cuvée Brut 2016

Borászportál
2018. június 15., 08:00


A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hűtött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
Minden napra egy pezsgő: Frittmann Gold Cuvée Brut 2016
Frittmann Gold Cuvée Brut Pezsgő 2016
 
Palackban erjesztett pezsgő a Kunságról, 83%-ban ezerjóból és 17%-ban rajnai rizlingből. Krémes, briósos illattal indít, amiben sok érett gyümölcs, például nektrarin is visszaköszön. Zöldfűszerek, kamilla és szép lendület gazdagítja a kortyot, ami hosszú, krémes, és egészen hosszú is. Összességében szépen elkészített pezsgő.
 
 
"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik."
 
Előző napi pezsgőajánlónkat IDE kattintva meg is nézheted. 
Winelovers borok az olvasás mellé