Minden napra egy pezsgő: Törley Chardonnay Brut 2014

Borászportál
2018. június 09., 08:00


A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hűtött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
Minden napra egy pezsgő: Törley Chardonnay Brut 2014
Törley Pezsgőpincészet, Chardonnay Brut 2014
 
A pezsgő – amely az idei Winelovers Pezsgőteszten a legjobbak közé került – alapbor reduktív technológiával készült, Méthode Traditionnelle, azaz palackos erjesztéssel és 2-2,5 éves érleléssel. 
 
Szalmasárga színű a pezsgő. Az illatban az almát és a körtét idéző jegyek kiegészülnek az érlelés alatt kifejlődő, finoman megjelenő propoliszos és piskótás asszociációkkal. A korty karakterét az egyenes, élénk savak érzete határozza meg, amelyekhez szorosan tapadnak az olyan citrusos zamatok, mint a citrom, a lime és a grépfrút. Könnyed testtel, alacsony alkohollal, klasszikus pezsgős jellemzőkkel találkozunk ennél a vitalitással, eleganciával bíró, hosszú lecsengéssel záruló tételnél.
 
 
A Törley Pezsgőpincészet 1882 óta folyamatosan a magyar pezsgőpiac meghatározó résztvevője. Egyedülálló módon három féle technológiával évente 21 millió palack pezsgőt állít elő. A piacvezető magyar pozíciója mellett, számos európai országban meghatározó szereplője a piacnak. Magyar és nemzetközi versenyeken termékeivel eredményesen szerepel. Jelmondata az alapító Törley József nyomán: „Tökéletlen portékát nem akarok adni a renomé miatt!”
 
Előző napi pezsgőajánlónkat IDE kattintva meg is nézheted.