Minden napra egy pezsgő: Rókusfalvy Pezsgő 2014

Borászportál
2018. június 08., 08:00


A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hűtött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
Minden napra egy pezsgő: Rókusfalvy Pezsgő 2014
Rókusfalvy Birtok, Pezsgő 2014
 
Tradicionálisan, palackban erjesztett pezsgő Etyekről, 100% szürkebarátból. Az erjedés után 30 hónapig seprőn érlelődött, ettől pedig egy gazdag, ám elsősorban gyümölcsös pezsgő született, amit virágos, zöldfűszeres, minerális jegyek és gyönyörű buborékok gazdagítanak. Mindössze 700 palack készült belőle. 
 

Rókusfalvy Pál 1999-ben hobbiként kezdett el borral foglalkozni, miután egy borkóstoló alkalmával beleszeretett Budapest szőlőskertjének romantikájába. A kezdeti négyhordós termelés pár év elteltével egy életformává alakult – mára a több hektárosra bővült szőlőterületen 25.000 palack bort készítenek évente.

Az egyszemélyes vállalkozás hamar családi birtokká nőtte ki magát: felesége, testvére és fia személyében olyan társak támogatására talált, akik mellette állnak ebben a szenvedélyében. Azonban a család nem csak a birtokban gondolkodik, számukra Etyek és a magyar bor legalább annyira fontos.
 
Előző napi pezsgőajánlónkat IDE kattintva meg is nézheted.