Minden napra egy pezsgő: Zsadányi TKJ Furmint Brut Pezsgő 2016

Borászportál
2018. május 31., 08:00


A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hűtött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
Minden napra egy pezsgő: Zsadányi TKJ Furmint Brut Pezsgő 2016
 Zsadányi TKJ Furmint Brut Pezsgő 2016 
 
Tradicionális érlelt tokaji pezsgő furmintból. Komplex és intenzív illatokkal nyit: benne citrusok, piros alma, fehér húsú barack, fehér virágok és egy kis ásványosság. A korty is hasonlóan komplex, remek savgerinccel, amit a gyümölcsös és élesztős jegyek, illetve a minerális jegyek is támogatnak. Különleges, ritka és elegáns pezsgő Tállyáról. 
 
 
"Eleinte nem foglalkoztunk a szőlővel, sok területet inkább bérbe adtunk, és a termés nagy részét is értékesítettük, de 5-6 év alatt a borvidék annyira a család életének részévé vált, hogy egy idő után senki sem csodálkozott azon, hogy évente 30-40 alkalommal tesszük meg az utat Győrből Tállyára. Több lépcsőben alakult ki a szoros kapcsolat. A folyamatban komoly szerepet játszott az első dűlős borunk, a Görbe 2006-ból. Ez a bor indított el minket azon az úton, hogy feltérképezzük, megismerjük a korábban magas presztízsű, kiemelkedő adottságú tállyai dűlőket. Ennek érdekében egyre nagyobb hangsúlyt fektettünk a területekre, és egyre tudatosabban alakítottuk a birtok összetételét."
 
A Zsadányi Szőlőbirtok és Pince területeiért 2010 óta Hudák István felel, innentől kezdődik az új időszámítás a pince életében. Szinte dűlőrégészetet folytatva mentettek meg több ültetvényt a 40-es, 50-es és 60-as évekből. Évről évre nő a felújított, tőkepótolt, rendbe tett területeik mérete, emellett új telepítések is születtek, így értük el a jelenlegi 35 hektáros birtokméretet.