Minden napra egy vörösbor: Maul Zsolt, Dániel 2016

Borászportál
2018. november 05., 09:00


Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Maul Zsolt, Dániel 2016

A borról:

 

Elegáns illatú vörös házasítás, rengeteg erdei gyümölccsel, alakuló eleganciával. A dús roppanós bogyósok mellé csípős étcsokoládé társul sok, szép fahasználattal. Édes tanninok, szépséges savak. Komplex, ugyanakkor harmonikus korty. Erőteljes ízek és zamatok. Ez a bor a hozzáértő kezek munkája; igazán hosszú és tartalmas. Báránysült és füstölt sajtok mellé javasoljuk. 

Sav: 5,2g/l | Cukor: 3g/l | Alkohol: 15,5%

 

 
A borászról:

 

"Nem tudom mit szeretek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét.” Maul Zsolt 1979-ben, Siklóson született. Életútját már gyermekkorától a szőlő szeretete határozza meg; szüleitől, nagyszüleitől tanultam a szőlő művelését, a bor készítését, szeretetét. 

Bár tanulmányai elsősorban pénzügyi területre koncentrálódtak, mindvégig meghatározó szerepet játszott életében a villányi borvidék szeretete. Később, már felnőtt fejjel végezte el a Teleki Zsigmond Szakképző Iskolát. Borászként dolgozik a mai napig, folyamatosan képzi magam itthon és külföldön egyaránt. 

A hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben, felhasználva nagyszülei és szüleim tapasztalatait, természetesen a 21. század borászati technológia alkalmazásával. Borai igen egyedi stílusúak, kedvenc fajtái pedig a francia fajták (merlot, cabernet sauvignon, ill. a cabernet franc). Ezek közül is a cabernet franc áll a legközelebb a szívéhez, saját franc-ja a legnagyobb büszkesége, amely a Lator fantázianevet kapta.

 
>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!