Minden napra egy vörösbor: Vin Art Villányi Cabernet Sauvignon Prémium 2012

Borászportál
2017. november 17., 07:00


Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták, így pedig a bordói stílusú vörösborok továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoznak. Ezek közül a legmenőbbek ezúttal a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében mutatkoznak be. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Vin Art Villányi Cabernet Sauvignon Prémium 2012
A bor: Vin Art Villányi Cabernet Sauvignon Prémium 2012
 
Legmagasabb minőséget képviseli ez a vörösbor a villányi borvidéken. Saját ültetvényük kkiváló fekvése, magas tőkeszáma, alacsony terhelése miatt már a szőlő is a legkiválóbb volt, melyből a bor hosszú kisfahordós, majd palackos érlelés után fejlődött igazi prémium minőséggé. Bársonyos tanninok, gyönyörű, izgalmas zamatok és illatok teljesítik ki az élményt, melyet a bor kóstolása nyújt.
 
A borászat: Vin Art Borászat

Koch Csaba villányi borászata, amely Nagyharsányban a Kolónia sor 56 szám alatt található. A XIX. század legvégén épült présházat a Bordás család épített és benne alakította ki azt a picét ahol több mint száz éve érlelődtek a messze földön híres Villányi borvidék borai. Ennek a megkezdett alkotásnak az emlékét és hagyományát szem előtt tartva határozták el, hogy nem engedik elveszni ezt az építészeti remekművet és 2007-ben elkezdték újjáépíteni az idők során szinte romossá vált épületet. Természetesen elsőként a 13 méter hosszú pinceszárnyat tették "lakhatóvá" ahová bekerültek első művészi alkotásaik: létrehozták a Vin Art borházat.