Minden napra egy vörösbor: Vinatus Pince, Crassus 2012

Borászportál
2018. november 10., 08:00


Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Vinatus Pince, Crassus 2012
A borról: 
 
A Crassus 2012 egy tipikus bordeauxi házasítás: cabernet franc, cabernet sauvignon, és merlot. Ez a sok összetett íz elgondolkodtató illatokkal párosul. Illatvilágában a szilvalekvár mellett a szivardohány is megjelenik.
 
 
A borászatról:

'Kovács László a család régi álmát valósította meg, amikor megalapította 2009-ben a Vinatus Pincészetet Villányban. Lehetőséget lát a városban és szeretné tovább népszerűsíteni a villányi borvidéket, így kapta a Vinatus nevet a Pincészet, mely Villány régi latin elnevezése. László 1996-ban járt először Villányban, ebből az időből származnak a jó baráti kapcsolatok, melyek erősítették abban, hogy a villányi borvidéken szőlőt telepítsen. 2002 óta foglalkozik szőlészettel és borászattal. 2006-ban történtek meg az első telepítések. Jelenleg 17 hektáron gazdálkodik a legjobb területeken, az már most látszik, hogy méltó társa a nagy villányi márkáknak. Az első szüretre 2009 őszén került sor. Az érlelést komoly hordószelektálás előzte meg.

A Pincészet 100%- ban minőségi borokat készít a terméskorlátozott területekről, így születtek meg az első nagyobb sikerek. 2011-es Vinagora borversenyen lett aranyérmes a Syrah, és egy-egy  ezüstöt kapott a Cuvee I., és a Cuvee II. ami bordói házasítás.

A Vinatus Pince Fogadó 2012 tavaszán nyitotta meg kapuit a kedves vendégeik előtt. A pince ódon gótikus stílusban épült 32 ezer téglából. Kínálatukban a tradicionális magyar ételek mellett helyet kapnak a mai napok közkedvelt ízei is. Tökéletes helyszínt biztosít nagyobb családi rendezvények megszervezésére. Az emeleti részben pedig 5 szoba áll rendelkezésre."
 
>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!  
Winelovers borok az olvasás mellé