Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?

Borászportál
2022. május 25., 18:31


Az InterContinental Budapest teraszán június 2-án, egy elegáns afterwork keretében a nyárindító borkóstolón a következő tételeket biztosan kóstolhatod majd.
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
 
Dóka Éva Pincészet Zalai Pátria 2021
Egy gyöngyszem a Zalai borvidékről, ahol született: olaszrizling és piros tramini keresztezésével állította elő munkatársaival Dr. Bakonyi Károly Cserszegtomajon. Mindkét szülőjétől a legjobb tulajdonságokat örökölte: tartalmas, ugyanakkor lendületes, fiatalos bor. Réti virágokra, gyógyfüvekre emlékeztető illat, ízében vagányság, egy kis rizlinges keserűmandula-beütéssel. A korty kerek élménnyé áll össze, és sorsa szép hosszú lecsengésben, a következő kortyra sarkalló utóízben teljesedik be. Kortyolgasd barátaiddal meleg nyári estéken, vagy egy könnyedebb vacsora közben: mindenhol jól esik!
Ha valamiért nem tudnád megkóstolni a Summer OPENING Party-n, akkor itt is megveheted.
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
H10 Kabar 2018
A Dóka Pincészet legszebb fehér hordós válogatásait rendezte a H-sorozatba, ahol a hordó és a bor valóban „egymásra talál”, és ebből a találkozásból új élmény születik. A kabar szintén a hazai szőlőnemesítés nagy reményekre jogosító újdonsága. Koncentrált, a hordó és a bor kölcsönhatásától egyedivé vált illat, finoman édeskés krémesség. A korty kerek, testes, szájat betöltő, hosszú és intenzív utóízzel, érett almás-körtés karakterrel. Ez az egyik olyan bor, aminek a lenyelése után az első gondolatod az lesz, hogy ebből nem elég!
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
 
Haraszthy Sauvignon Blanc 2021
A bor az újvilági sauvignon blanc-ok jegyeit hordozza: illatában citromhéj, lime, csalán, bodza és vágott fű. A korty élénkségét a feszes savak és az illatra rímelő aromavilág alkotja. Koncentrált, lendületes bor kifinomult textúrával, gyümölcsös lecsengéssel. Kerti grillezések nagyszerű kísérője, rukkola alapú salátákhoz, tenger gyümölcseihez, roston sült zöldfűszeres csirkemellhez kitűnő választás. 
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
 
Öreghegy Brut pezsgő 2016
Az Öreghegy Brut kiválóan hozza a pezsgőktől megszokott frissességet – egyenesen a híres etyeki Öreghegy dűlőről. Ízvilágában a citrusok, a főtt alma és a mandula dominálnak. Szép savszerkezetének köszönhetően remekül illeszkedik bármilyen esemény hangulatához. Az első kortytól az utolsóig valódi ízélményt nyújt. A tétel különlegességét a limitált palackszám fokozza.
 
Amikor nem foglalkozol a szürke hétköznapokkal, csak élvezed a nedűt, amit a természet tölt a poharadba, és együtt mozdulsz az élettel. Pont MOST, pont ITT. A chardonnay a Kamocsay Prémium borcsalád egyik legsikeresebb tagja, a Kamocsay-stílusjegyek - intenzitás, tisztaság, eleven, csillogó savak, a szokottnál nagyobb koncentráció, komplexitás és jó ihatóság egyszerre - különösen ragyogóan nyilvánulnak meg benne. 
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
 
Nyári bor, jól behűtve üdítő, szomjoltó, üde és szénsavas, tele gyümölcsökkel. Pezsdítő nyári kaland gyöngyöző frissességgel. Érezd meg az élet könnyűségét, ragadjon magával a flow élmény!
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
 
#Neszmély
Az elnyúló neszmélyi dombok és völgyek, alattuk a végtelen hosszúságban kígyózó Duna...Minden kortyában ott az üdeség, frissesség, a ropogós savak, a gazdag, komplex, kissé telt aromák és illatok csodálatos harmóniája. Az első #Neszmély bort 5 pincészet készítette el. Baráti közösség összefogását tartod a kezedben, magát #Neszmélyt! 
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
 
Koch Chardonnay Extra Brut Szűretlen nyerspezsgő 2020
A Winelovers Summer Opening Party eseményen debütál a Koch Borászat új tétele, egy szűretlen, likőrözetlen chardonnay nyerspezsgő. Koch Csaba 6 éve vágott bele a pezsgőkészítésbe, eddig egy Chardonnay Brut és Extra Brut pezsgővel volt jelen a piacon, melyek tradicionális champagne-i technológiával készültek a borász borotai birtokán. Régi vágya vált most valóra azzal, hogy a 2020-as évjáratból készült alapanyagot szűretlenül hagyta, így abban benne maradtak az erjedés során elhalt élesztők. Ezáltal a pezsgő opálos maradt, de magán hordozza a tétel eredeti jegyeit: intenzív vajas, kenyeres aromákat és apró, elegáns buborékokat fedezhetünk fel ebben a kénmentes tételben.  Ezt az izgalmas technológiai újítást nem sok borász vállalja be, így Koch Csaba pezsgője országosan is egyedülálló tételként lesz kóstolható a rendezvényen. 
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
 
Maul Solar 21' Sauvignon Blanc
100% sauvignon blanc világos zöldessárgás színnel, enyhe aranyos szikrákkal. Tiszta intenzív illat, citrusok, zöldfűszerek dominálnak benne. A korty telt, zamatos, az egres és a lime íze betölti a szájüreget. A háttérben a zöldes ízjegyek érezhetők egy csepp csalán csípős frissességével. A savak virgoncak, lendületesek. Érezhető az újvilági stílus, látványban, illatban és ízben egyaránt. Színtiszta kora nyári napsütés!
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
Hedonista 18' Merlot
Egészen mély rubin színű 100% merlot, amely szinte szikrázik a pohárban. Illata intenzív és rendkívül buja, árad a mediterrán forróság az orrunkba, mintha egy marokkói piacon járnánk. A fahéj, a szerecsendió, a kardamom illata babonáz meg bennünket. Íze édes szilvás, lekváros, aszalt gyümölcsös, hátrébb a finom fás jegyek domborítanak. A savak is majdnem édesnek hatnak, a magas alkohol bővérűvé teszi. Ez itt az Édenkert illata és íze.
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
Schieber Karma Sauvignon Blanc 2020
Halványzöld színű, elegáns megjelenéssel bíró bor. Illatolva frissítően zöldes, almás, citrusokkal vegyítve. Fanyar lime az orrban. Kóstolva élénk vibráló savakkal nyit, majd megérkeznek a citrusok, csalános-mentás vonalon. Füves, bodzás, egres a korty végén. Nagy klasszikus a spárgával készült ételekhez. Halak, garnéla, rákok vagy akár osztriga mellé tökéletesen passzol. Bármily meglepő, de szereti a pulykát is, cukkinivel vagy tejszínes, fokhagymás raguval tálalva. 
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
Schieber Syrah rosé 2020
Provance-i stílusú, ragyogóan pink színű rosé bor, csodás, elegáns külsőbe öltözve, mely minden évben a különleges syrah szőlőfajtából készül. Illatában a friss, piros húsú  gyümölcsök, főként a ribizli és a keleti fűszerek bája koncentrálódik. Kóstolva az érett eper és málna zamatossága árad belőle, melyet csiszolt savszerkezetbe foglaltak. Hosszú utóíz, kerek, vastag, szájat betöltő aromatika jellemzi. A kortyban finom szerkezetű, cizellált összetevőkkel. Kedveli a könnyedebb csirkés ételeket, a kacsát, de megbirkózik a gombás ételekkel is. Tökéletes párja lehet egy  tonhal grillen, kis padlizsánnal vegyítve.
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
 
Steigler Kékfrankos 2020 
A Steiner és a Steigler dűlőkből származó szőlők házasítása, mely a pohárba kitöltve mély rubin és bíbor árnyalatot mutat. Fiatalos illatában piros és fekete húsú gyümölcsök kavalkádja fogad, melyet elegánsan megjelenő tölgyfahordós érlelésből származó jegyek fűszereznek. Közepesen testes, jó ivású, csersavakban visszafogott de komplex bor, vastag húsos érzettel és koncentrált aromatikával. Kellemes érzetű és lendületes savgerince szinte repíti az íz jegyeit, melyet főleg meggyes, cseresznyés, szilvás, feketeribizlis gyümölcsösség tesz gazdagabbá és izgalmasabbá. Utóízében kiegyensúlyozott hordóhasználat alakítja igazán harmonikussá a tipikus fajta jegyekben bővelkedő kékfrankos íz világát. A kékfrankoson kívül a Steigler Prémium bioborokat is érdemes megkóstolni: a syrah, a furmint, a cabernet franc és a zöldveltelini boruk is aranyérmet szerzett a Berliner Wine Trophy-n, a furmint továbbá ezüstérmes lett az idei Mundus Vini-n. 
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
 
Streit Zagonyi Kékfrankos Rosé 2021 - Classicus Dry Rosé
A bor már ránézésre ingereket generál a sötétebb, gyönyörű színével (valahol a lazac és a halvány cseresznyepiros között). Érett gyümölcsösséget, teltséget sugall: hol málnára, hol cseresznyére, hol pedig eperre emlékeztető aromák vezetik az orrot. A korty pont az adja, amit az illat ígért: telt, érett gyümölcsösséget. A savak a helyükön vannak, de nem uralják a bort, ami még kerekebbé teszi a kortyot. A szőlőt kifejezetten rozéra szüretelték, azaz a teljes érettség előtt szedték. A zúzás-bogyózás, rövid héjkontakt után a préselést a léelválasztás követte. Ez a rozé – a teltebb korty és a magasabb alkohol miatt is - a bővérűbb rozék közé tartozik. Bátran választhatjuk akár egy komolyabb hús mellé is, egy bárány vagy szűzérme biztosan hálás lesz érte. Telt gyümölcsössége arra is alkalmassá teszi, hogy gyümölcsös húsok mellé kínáljuk. Sajtban egy Comté, egy dolce Gorgonzola vagy egy Pecorino is jó választás lehet.
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
 
Streit Zagonyi Dilara 2019 – Classicus Red Cuvée
A Dilara egy könnyed, romantikus kaland, amely a nyár est édes, vörös csókját kínálja. Egy ihletet adó nő, egy inspirációt hozó bor. Zágonyi Károly 1848-49-es szabadságharcos hős titkos kedvese ihlette e házasítást, mellyel egy sziporkázóan gyümölcsös, életigenlő, könnyed, mégis tartalmas vörösbort készítettek, erős rokoni szálakkal átitatva. A bor a francia bisztrók könnyed, de annál zamatosabb és fineszesebb világát idézi meg. Dilara sztoriját itt olvashatod el.
Vonzó, élénk rubinszínű vörösbor. Illata egy teli gyümölcskosarat idéz: cseresznye, málna, ribizli, mellette egy kis csokoládé, fekete bors, s diszkrét édesfűszerek. Könnyed, mégis tartalmas. Elképesztő gyümölcsössége a kortyban is meghatározó. Minden a helyén van: a közepes testhez, közepes savak és kevés, mégis kellő feszességet adó tannin társul. Az ízek egészen hosszan jelzik a minőségi alapanyag és az értő kezek egymásra találását. Zamatos, harmonikus és nagyon csúszik…
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
 
Thummerer Terra Fehér Cuvée 2021
Halvány zöldessárga színű bor, ízében az intenzív gyümölcsösség szép savérzettel társul. A reduktív technológiának és irányított erjesztésnek köszönhetően karakterében üdítően friss, virágos illattal.
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
 
Thummerer Tekenőháti Merlot Grand Superior 2018
Az intenzív sötét rubin színű, nagy testű „mély-merlot” illatú száraz vörösbor, magas alkoholtartalma mellett, az erősen visszafogott termésmennyiségnek köszönhető gazdag beltartalmi értékével tűnik ki versenytársai közül. Komoly ínyencek számára is nagy élményt nyújthat, nagy potenciállal rendelkezik, amit a kiváló szőlő alapanyag, a 18 hónapig tartó barrique hordós, majd hosszú palackos érlelés biztosít.
 
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?
A fenti borokat megkóstolhatod a Winelovers Summer OPENING Party-n!
Helyszín: InterContinental Budapest – Corso Étterem és terasz
Időpont: 2022. 06.02. 18:00-22:00

Jegyek elővételben
 
Winelovers borok az olvasás mellé