Nagy Rajnai rizling évjáratkóstoló lesz a Villa Tolnaynál!

Borászportál
2014. január 23., 09:51


Programajánló - Ilyen még nem volt: a Villa Tolnay Rajnai rizlingek 10 évjárata egy különleges kóstolón! A pincészet november 30-án kitárja kapuit a Rajnai rizling szerelmesei előtt és bepillantást enged legféltettebb kincseibe...
Nagy Rajnai rizling évjáratkóstoló lesz a Villa Tolnaynál!
 
Nagy Rajnai rizling évjáratkóstoló lesz a Villa Tolnaynál!


A Rajnai rizling nagyon jól érzi magát a Badacsonyi borvidéken, hiszen mára már több borászat készít nemzetközi színvonalú borokat ebből a méltán híres világfajtából. A Villa Tolnay vezetői különös gondot fordítanak arra, hogy korábbi évjáratú boraikból megőrizve, évek múltán is figyelemmel kísérjék egy-egy tétel életpályáját. Kezdettől fogva törekszenek arra is, hogy vevőiknek ne csak az aktuális évjáratokból, hanem korábbi évjáratokból is tudjanak kínálni, lehetőséget adva ezzel a boroknak a palackban történő fejlődésre és a különböző évjáratok összehasonlítására.
 
A Villa Tolnay november 30-án kitárja kapuit a borkedvelők előtt és egy különleges, 10 évjáratot felvonultató borkóstoló alkalmával bepillantást enged legféltettebb kincseibe. A kóstoló során Nagy László, a Villa Tolnay birtokigazgatója mesél a Rajnai rizlingről, szőlészeti és borászati filozófiáról és a különböző évjáratokról. Az izgalmasnak ígérkező kóstolót – ahol a reduktív borokkal együtt összesen 16 tétel szerepel a borsorban – egy hatfogásos vacsora teszi teljessé.

Érdekelnek a részletek!

A Villa Tolnay azokra is gondolt, akik nem tudnak részt venni az eseményen, de szeretnének részesülni az élményben. Most kedvezményes áron rendelhetők 6 évjáratból álló válogatások, nemcsak Rajnai rizlingből, hanem Olaszrizlingből is.

 
Winelovers borok az olvasás mellé