Nyerj egy 2 fős hétvégét a Polgár Pince és Panzióba!

Borászportál
2013. április 16., 18:05


Szavazás - A Polgár Pince és Panzió az egyedüli boros szállásként szállt be az Év Legbarátságosabb Szállodája versenybe, így arra buzdítjuk most a Borászportál Olvasóit, hogy ha tehetik, adják le szavazatukat a villányi panzióra, s így egyúttal részt vehetnek abban a nyereményjátékban is, amelyben több 2 fős, 2 éjszakás, félpanziós, wellness használatot is tartalmazó szállásutalvány kerül kisorsolásra.
Nyerj egy 2 fős hétvégét a Polgár Pince és Panzióba!
 
Nyerj egy 2 fős hétvégét a Polgár Pince és Panzióba!
 
A Polgár Pincészet
Pince klasszikus családi vállalkozás. Tulajdonosai Polgár Zoltán, Katalin és két gyermekük. Annak idején az elsők között voltak, akik létrehozták saját pincészetüket. Jelenleg már 65 hektáron gazdálkodnak, szőlőik a legszebb dűlőkben találhatók. Talán az egyetlenek Villányban, akik a borvidék valamennyi fehér és vörös fajtáját termelik. A dinamikusan fejlődő pincészet tárolókapacitása 5000 hl. A szőlőtermesztéstől a palackozásig és borkereskedelemig mindennel foglalkoznak. A fajtáknak legmegfelelőbb termőhely kiválasztásával, a szigorúan visszafogott termeléssel, gondos szürettel és a legkorszerűbb feldolgozással a borok állandó jó minősége garantált. Mindezt tanúsítják a hazai és nemzetközi borversenyeken elért gyakori aranyérmek és díjak is. Boraikra a legkorszerűbb technológiával párosult tradíció, tisztelet, a több évtizedes szakmai tapasztalat és a jó ízlés jellemző, nagyrészt a hazai vendéglátásban kerülnek forgalomba. Eddigi borászati életművének elismeréseként Polgár Zoltánt 1996-ra az „Év Bortermelőjévé” választotta a Magyar Bor Akadémia és a szakmai közvélemény.
 
Polgár Panzió
A Polgár család jelentős szerepet vállal a vendéglátásban is. A borozgatástól megfáradt, vagy éppen csak a nyugodt falusi környezetre vágyók egyaránt kellemes, szépen berendezett szobák közül választhatnak az 1998-ban megnyílt 30 szobás, 62 férőhelyes Polgár Panzióban. A ház hangulatos mediterrán ihletésű belső udvarával simul környezetébe. A míves tölgyfa bútorok, a helyi kékfestő mesterek által készített függönyök, szőnyegek a tulajdonosokhoz hasonlóan meleg barátsággal invitálják a borbarátokat.
A panzió fotóalbuma itt található, a szobáké itt, a wellnesé pedig itt.
Bortrezor Pince
Az 1996-ban létrehozott Villányi Bortrezor a borgyűjtők klubja, emellett az 1600 m2-es pincerendszerben szervezik a Magyar Bortárat, ahol egy-egy jelentős pincészet, borvidék mutatkozik be állandó kiállítóként kóstolható boraival. A 300 fős kapacitású hatalmas központi terme, végében a kiemelt színpaddal nagy rendezvények bonyolítására alkalmas, koncertterem és borkóstolóhely is egyben.
A bortrezor fotóit itt tekintheti meg.
Polgár Zoltán – Borász hitvallása
„Nálunk a borok nem készülnek, hanem születnek a gondosan kezelt, válogatott szőlőkből. A bor egy több ezer éves, kultikus ital, amelybe bűn adalékanyagokat becsempészni. Mindegyik borunknak külön arca van. Nagyon vigyázunk arra, hogy a kezeléssel, érlelési móddal a világért se uniformizáljuk a borokat. Nálunk a tradíciók tisztelete – a szőlőfajták kiválasztásától a borkészítésig – hitvallásunk lényege.”
Winelovers borok az olvasás mellé