Nyolc ország legfontosabb borászata Budapesten

Borászportál
2014. május 22., 23:40


Egy vadonatúj borászat kialakítása a világ minden vezető építésze számára megtisztelő feladat. A FUGA Budapesti Építészeti Központ kiállításán nyolc nagy borászati múlttal rendelkező ország legfontosabb borászati projektjeit ismerheti meg - építészeti szempontból - a közönség.
Nyolc ország legfontosabb borászata Budapesten
 
A borászatok építészete kulturális és társadalmi jelenségként kerül bemutatásra a kiállításon, mint a hagyományos mesterséget és a modern progresszív designt összekötő kapocs.

A projekt a közép-európai borászatok - Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia - fejlődését a kortárs építészet szemszögéből vizsgálja, és Közép-Európa építészetileg legérdekesebb és legkiemelkedőbb borászatait mutatja be.
 
A kiválasztott borászatok építészetükön túl kitűnő borokkal is jeleskednek. A kiállítás a borászatok legújabb trendjeit mutatja be, melyek a bortermelést minden látogató számára vonzóvá teszik, és elősegítik a borvidékek további fejlődését.

A kiállítás megnyitója 2013. novemberében volt Prágában, melynek részeként nemzetközi bor- és építészeti szimpóziumot is tartottak. A kiállítás Lengyelországba, Magyarországra, Szlovákiába, és még számos egyéb kelet-európai országba is ellátogat. Nálunk 2014. június 18-ig nézhető meg a FUGA Budapesti Építészeti Központban.
Winelovers borok az olvasás mellé