Szekszárdi luxus a Merops Hotelben

Fendrik Zsóka
2014. november 12., 12:49


Október elején átadásra került Szekszárd belvárosában a négy csillagos Merops Hotel. A szálloda tulajdonosa Mészáros Pál és családja, akik már régóta foglalkoznak borkészítéssel a vidéken. A szálloda november második felében nyitja meg a kapuit.
Szekszárdi luxus a Merops Hotelben
 
Örökös probléma volt Szekszárdon, hogy az ide érkező turisták hol tudnának megszállni a városban, vagy bejelentkezés nélkül eltölteni egy ebédet, vacsorát kellemes borok társaságában. Főleg a kis létszámú csoportok, párok lehetőségei voltak korlátozottak. Vannak a környék borászatainál vendégházak, de a központban már régóta nem működik hotel.
A Mészáros Borászatnál sok vendég megfordult az utóbbi években, sokszor lett volna igény étkezésre, szállásra kisebb létszámú baráti társaságok részéről, de állandó konyha és szobák hiányában nem volt rá lehetőségük. Ezért Mészáros Pál úgy döntött, hogy szükségessé vált egy étterem és szálloda létrehozása. A recepció falán a Mészáros Pincészet dűlőiről – Bodzási-dűlő, Szálkai hegy – készült fotókat látunk. A bútorok, a tárgyak, a fények, a formák, az anyagok mind-mind egy belvárosi bor- és butikhotel hangulatát idézi.
Szekszárdi luxus a Merops Hotelben
A szálloda türkizkék - gyurgyalag szobája
A szálloda belsejében a hideg és meleg színek váltják egymást. A feketét és bronzot arányosan egészíti ki a bézs és a fehér, így nem érezzük magunkat feszélyezve a túl sok világos árnyalattól, de a komorság sem telepedik meg rajtunk. Hangulatot teremtenek az étterem felé vezető úton található gyertyahatású lámpák, illetve a szobákhoz tartó folyosókon különböző falelemek mögé rejtett fények. A környezetet fehér virágokkal teszik még elegánsabbá, amelyek mintha egy amforából nőttek volna ki.
22 szoba található a hotelben, amely 50-52 fő befogadására alkalmas. Baráti társaságoknak vagy családoknak 6-7 férőhelyet is tudnak biztosítani egy helyen. Már a szálloda nevében is a gyurgyalag latin nevét – merops – használja a Mészáros család, emellett a szobák különböző színének ötlete is a védett madár tollazatából ered, így választhatunk a sárga és türkizkék közül is.
A szálláshelyen wellness szolgáltatást is biztosítanak, ami a férőhelyek számának arányában lett kialakítva. Válogathatunk az infra-, a finn szauna, a gőzkabin, a merülő dézsa és a jacuzzi között, aminek helyiségébe az üvegtetőn át természetes fény is beszűrődik.
 
Van lehetőségünk félpanziós ellátást kérni, de az nem a megszokott svédasztalos változat lesz, hiszen ha kiszabadulunk a nagyvárosból vagy egy másik országrészbe utazunk, nem a kommersz ételekre vágyunk. A család szeretné, hogy a vendégek minden helyi terméket megismerjenek. A reggeli a pultnál lévő látványkonyhán készül, így ha lágyan szeretjük a tojássárgáját, akkor úgy kapjuk. A pincészet boraihoz alkotják meg a borkorcsolya falatokat, itt sütik a kenyeret és főzik a lekvárokat is. A saját és a helyi termékek kerülnek előtérbe a Merops Hotelben, hogy ne csak Szekszárd és a borok szelleme, de az ízek is visszahozzanak minket, látogatókat.
Szekszárdi luxus a Merops Hotelben
Hotel Merops Étterem
A konyha színvonalát is mutatja, hogy az a’la cart étlap mellett havonta változó degusztációs menüvel teszik még izgalmasabbá a kínálatot. Az étterem szaktanácsadója Szegál Viktor kreatív séf. Ahogy a pincészet borainál a hagyományokat és a modern technikát egyesítik, úgy az ételek esetében is ezt a filozófiát követik. Aki egy jó pincepörköltért érkezik a Mészáros családhoz az sem fog csalódni, de aki egy gourmet vacsorára vágyik az is elégedetten fog távozni vagy megpihenni a türkizkék gyurgyalag szobában.
A hely elegáns, de mégis érezni a családias légkört, látni a lelkesedést az alkalmazottakon, a tulajdonosok csillogó szemét, amikor mesélnek az munkálatokról, tervekről. Mindenki közvetlen, barátságos, lesik minden kívánságunkat. Mészáros Pálék ezzel az étteremmel és hotellel nagyon jót tettek Szekszárdnak, már kívánkozott ez a fajta fejlődés.
Szekszárdi luxus a Merops Hotelben
160 fős konferenciaterem
A jó borokért, az ízléses környezetért, a jó ételekért, a kikapcsolódásért és a pihenésért is érdemes ide ellátogatni. Akik üzleti útra érkeznek, azoknak külön, 160 fős konferenciatermet is tudnak biztosítani az épületben. De kiválóan alkalmas az elegáns környezet nagyobb rendezvények, esküvők lebonyolítására is.
Az első borvacsorát Márton nap alkalmából rendezték a Merops Hotel konferencia termében. 
Winelovers borok az olvasás mellé