Szerdánként ismét folyik a bor a Magyar Nemzeti Galériában

Borászportál
2013. július 08., 13:25


Programajánló - Négy borvidék mutatkozik be különböző tematikájú programok kíséretében a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Borszerda estéin július 10-től négy héten át. A Budavári Palota panorámateraszán ezúttal két badacsonyi borászat mutatkozik be: a Folly arborétum és a Laposa birtok fehérborait kóstolhatják a látogatók.
Szerdánként ismét folyik a bor a Magyar Nemzeti Galériában
 
Szerdánként ismét folyik a bor a Magyar Nemzeti Galériában
fotó: Németh Richard
Kulturális programokból sem lesz hiány: Paul Gauguin és Rippl-Rónai József művészetét Gimesy Péter művészettörténész mutatja be, az állandó gyűjteményben pedig Csontváry Kosztka Tivadar, Gulácsy Lajos, majd Kőrösfői-Kriesch Aladár munkáiról szólnak tárlatvezetések.
A Nemzeti Táncszínház Budai László argentintangó-táncszínházának bemutatójával lép fel, az MNG Jazz színpadon pedig a Szűcs Gabi Trió lép fel.
Az este vendége a Magyar Konyha magazin aznap megjelenő különszámával, a Balaton-útikalauzzal, amely a Balaton körüli legjobb borospincéket is egybegyűjtötte.
Villány, Sopron, Pannonhalma is ellátogat
Következő alkalommal, július 17-én a villányi borvidék mutatkozik be a Sauska pincészeten keresztül, az azt követő szerdán, július 24-én a soproni borvidéket és annak borait mutatja be Lukács Szabolcs sommelier, míg július 31-re a Pannonhalmi Apátsági Pincészetet hívta meg a Magyar Nemzeti Galéria.
A Borszerdákra a teljes árú jegy 3200, a kedvezményes belépő 2000 forintért vásárolható meg.
 
Winelovers borok az olvasás mellé