Te is a könnyed buborékokra szavazol a nyári melegben?

(X)
2022. május 31., 09:12


Két hazai pincészet kiváló pezsgőit ajánljuk, hogy megkönnyítsük a választást.
Te is a könnyed buborékokra szavazol a nyári melegben?
A pezsgőkészítés már több éve a Laposa Birtok nagy álma volt, és büszkék arra, hogy harmadik éve jelennek meg Laposa Extra Dry és Laposa Brut tételeik. A pezsgő alapjául szolgáló szőlő a furmint, amely a badacsonyi bazaltos talajon egy egészen minerális, karakteres, sós jegyeket hordozó fajta. Korábbi érésben szüretelik, hiszen a pezsgőhőz a magasabb sav és alacsonyabb cukorfok szükséges. Maguk is nagy kedvelői a Prosecconak, ezért nem is volt kérdés, hogy a Methode Charmat eljárással hasonló stílusban készítsék pezsgőiket. Ezekre az egyedülálló buborékszerkezet mellett könnyed, zamatos, elegáns, fehér virágokra emlékeztető illat jellemző. A pincészet számára a pezsgőkészítés egyfajta kísérletezés is a fogyasztó igényeihez mérten: idén is kijönnek egy meglepetés tétellel, emellett Magnum palackkal is kedveskednek a Laposa rajongóknak.
 
Te is a könnyed buborékokra szavazol a nyári melegben?
 
Laposa Pezsgő Brut
Furmint alapú Brut pezsgő kellemes citrus és ananász illattal, egy kis bazaltos sóssággal, ami a savakkal kiegészülve elegánssá és határozottá teszi.
 
Laposa Pezsgő Extra Dry
Lágy és elegáns furmint alapú pezsgő. Illata fehér virágokra emlékeztet, a zamat pedig tagadhatatlanul badacsonyi. A Laposa Extra Dry Pezsgőt nemrég Mundus Vini Arany díjjal tüntették ki, melyet a 30. alkalommal megrendezett német Grand International Wine Award-on a szakma kiválóságai bíráltak. 
 
További információk és vásárlás:
 
A Prosecco/Charmat módszerrel készült pezsgők készítésénél minden tartályban történik: ezek az italok sokkal inkább a primer gyümölcsös aromákat őrzik meg. Kellemes buborékok és könnyedség jellemzi őket.
 
Garamvári Blanc Fleur Extra Dry
Amikor a nyárra gondolunk, a szabadság, a Balaton és egy virágos rét jut eszünkbe. Ebben a könnyed érzésben ringat minket a Blanc Fleur Extra Dry pezsgő. Illatában a friss, virágos jegyek dominálnak, ízében pedig őszibarack és citrus jegyek kerülnek elő. A kiegyensúlyozott savaknak köszönhetően nagyon könnyen jön egyik korty a másik után, finom gyöngyözésű és tiszta, elegáns. Kiválóan kísér könnyed ételeket, halakat, zöldségeket vagy akár süteményeket is. Amikor a lellei birtok teraszán kóstoljuk a Blanc Fleur-t, háttérben a Badacsonnyal, az igazán felemelő érzés. 
 
Te is a könnyed buborékokra szavazol a nyári melegben?
 
Garamvári Evolution Rosé Brut
Mindenki szereti néha szabadjára engedni a nyáresti kalandokat. A Evolution Rosé maga az élet. Vannak időszakok, amikor csodaként tekintenek rá, néha homályba vész a szépsége, de mindig visszatér más-más oldalát mutatva, így folyamatosan beleszerethet az ember.
A szüret során csak tökéletesen egészséges fürtöket dolgoznak fel, odafigyelve ,hogy megőrizzék a Pinot Noirra jellemző egyedi ízvilágot. A pezsgő a néhány órás áztatás során nyeri el a roséra jellemző világos lazac színt. Minden kortyban egy igazi utazást kapunk a vadmálna, a cseresznye és a szamóca ízjegyeiben. Tökéletes ékköve egy kacsa, liba vagy bárány vacsorának.
 
További információk és vásárlás:

Winelovers borok az olvasás mellé